Idea Perniagaan Kecil Tinggal di Rumah

Lelaki dan wanita mempunyai banyak pilihan untuk peluang perniagaan di rumah. Kuncinya ialah memilih produk atau perkhidmatan yang menarik minat anda. Mungkin anda mempunyai hobi atau kemahiran yang boleh anda ubah menjadi perniagaan di rumah. Walau bagaimanapun, anda perlu mempertimbangkan kos permulaan. Sebilangan perniagaan rumah pasti akan memerlukan lebih banyak wang untuk dimulakan, terutama jika anda memerlukan peralatan tertentu atau perlu beriklan secara nasional.

Perundingan

Ramai orang yang pernah bekerja di dunia korporat melakukan perundingan. Sekiranya anda mempunyai pengalaman selama bertahun-tahun melakukan pekerjaan tertentu, anda boleh berunding. Anda hanya perlu mencari pelanggan. Perkara utama yang memisahkan perunding baik dan buruk adalah semangat dan dorongan, menurut Entrepreneur.com. Jenis pekerjaan perundingan merangkumi perundingan reka bentuk Web, pengurusan dan penyelidikan pemasaran. Hubungi rakan perniagaan, agensi atau pelanggan lama. Tanyakan kepada mereka jika mereka mempunyai kerja limpahan. Iklankan perniagaan perundingan anda di surat khabar. Dapatkan senarai mel calon pelanggan dan hantarkan brosur mengenai perkhidmatan perundingan anda kepada mereka. Mulakan secara tempatan, kerana kadangkala anda perlu berjumpa dengan pelanggan secara langsung sebelum mereka menugaskan anda bekerja.

Pemasaran rangkaian

Pemasaran rangkaian atau MLM (pemasaran bertingkat) memerlukan merekrut orang ke dalam perniagaan dan memperoleh peratusan dari penjualan mereka. Pemasaran rangkaian menggunakan konsep memanfaatkan. Anda boleh mempunyai beratus-ratus orang yang bekerja untuk anda dan menjana wang anda. Sebabnya adalah bahawa rancangan komisi pemasaran rangkaian membayar banyak tahap. Contohnya, anda mungkin mendapat 10 peratus potongan vitamin pembelian bulanan orang yang anda taja secara peribadi dan 5 peratus daripada orang yang mereka taja. Dapatkan talian telefon perniagaan yang berasingan untuk mengekalkan profesionalisme. Banyak pemasar rangkaian menggunakan poskad untuk memasarkan perniagaan mereka, atau mereka beriklan di majalah peluang perniagaan. Anda juga boleh memberikan kad nama dengan alamat laman web anda. Anda akan menyasarkan orang, seperti anda, yang ingin memulakan perniagaan dari rumah.

Penjagaan Haiwan Peliharaan

Orang kadang-kadang bekerja berjam-jam atau melakukan perjalanan kerja. Mereka biasanya pemilih tentang siapa yang memerhatikan haiwan peliharaan mereka. Keperluan yang semakin meningkat ini memberi peluang perniagaan kepada pencinta haiwan. Anda boleh memerhatikan anjing, kucing dan haiwan lain di rumah anda jika anda mempunyai ruang dan halaman belakang yang agak besar. Yang perlu anda lakukan ialah mengedarkan beberapa brosur di sekitar bandar. Fokus pada anjing jika anda suka, kerana mereka perlu berjalan dan dimandikan. Pengasuh anjing rata-rata menghasilkan antara $ 8.50 dan $ 17.50 sejam, menurut Payscale.com. Periksa dengan penjaga haiwan kesayangan lain mengenai kadar yang berlaku di kawasan anda. Tetapkan harga anda dengan sewajarnya.

Arahan Profesional

Gunakan kepakaran anda untuk mengajar orang bagaimana melakukan sesuatu. Contohnya, jika anda mempunyai pengalaman bermain piano atau gitar, berikan pelajaran piano atau gitar dari rumah anda. Tutor pelajar dalam membaca, matematik dan mata pelajaran lain. Hubungi sekolah di kawasan anda dan berikan nama dan alamat anda kepada pengetua atau pejabat. Beritahu mereka bahawa anda bersedia untuk tunjuk ajar.