Mengapa Papan Pemuka WordPress Hilang Format?

Mungkin sukar atau mustahil untuk menavigasi papan pemuka WordPress anda jika formatnya dikeluarkan. Pautan dan kandungan lain tidak akan muncul di tempat yang anda harapkan. Begitu juga, jika WordPress memformat dari catatan anda, anda akan mengalami kekecewaan kerana anda mahu mereka muncul dengan cara tertentu. Anda tidak perlu fasih dalam pengaturcaraan Web untuk memperbaiki kesalahan ini.

Pengemaskinian CMS yang tidak betul

Sekiranya ralat berlaku semasa mengemas kini atau memasang WordPress, papan pemuka mungkin tidak muncul sebagaimana mestinya. Anda boleh menggunakan WordPress untuk memasang semula versi perisian terkini. Setelah log masuk, arahkan kursor ke "Dashboard" dan pilih "Kemas kini." Klik pautan untuk memasang semula dan ikuti arahannya. Sekiranya pemasangan anda rosak dan mencegahnya, muat turun fail pemasangan WordPress dari laman rasmi (lihat Sumber) dan buka zip fail tersebut. Log masuk ke laman web anda melalui FTP atau pengurus fail berasaskan penyemak imbas. Padamkan folder "wp-admin" semasa dan muat naik yang baru dari komputer anda.

Skrip / CSS yang disekat

Papan pemuka WordPress anda mungkin tidak muncul dengan betul jika penyemak imbas anda menyekat CSS. Kadang-kadang, sambungan yang perlahan dapat menyebabkan kelewatan CSS dan penyegaran halaman yang sederhana dapat memperbaikinya. Penyemak imbas anda juga mungkin menyekat CSS secara tidak sengaja jika ia menyertakan ciri seperti itu. Di Firefox, buka menu "Lihat" (tekan "Alt" jika anda tidak melihat menu). Pilih "Gaya Halaman" dan anda akan melihat sama ada gaya tidak dipilih. Ubah ini menjadi "Gaya Halaman Asas" untuk mengaktifkan CSS. Internet Explorer mempunyai pilihan yang sama di menu "View" (sekali lagi, tekan "Alt" jika anda tidak melihat menu), kecuali anda memilih dari tidak ada gaya atau gaya lalai. Tidak ada fungsi asli di Chrome.

Pemformatan Buang dari Catatan

Sekiranya anda cuba membuat catatan dalam WordPress yang menggunakan pemformatan HTML dan / atau CSS, editor siaran boleh menghilangkan format atau menambahkan perenggan yang tidak perlu yang memecahkan kod anda. Untuk mengelakkannya, klik tab "HTML" untuk menampal atau menaip kod HTML anda. Anda boleh beralih kembali ke editor visual kemudian untuk melihatnya. Memasukkan HTML ke dalam editor visual tidak akan berfungsi kerana akan mengubah tag menjadi watak ASCII.

Penyelesaian masalah

Sekiranya memasang semula WordPress atau CSS yang disekat bukanlah masalah anda, anda mungkin mempunyai pemalam yang mengganggu pemasangan atau pemalam anda yang lain. Menurut Codex WordPress, anda harus menyelesaikan masalah dengan mematikan semua pemalam. Aktifkan setiap pemalam satu persatu, menyegarkan semula blog anda setiap kali. Sekiranya masalah itu kembali, anda akan mengetahui bahawa pemalam yang diaktifkan terakhir menyebabkan masalah anda dan boleh mematikannya atau mencari pemalam lain yang menyelesaikan tugas yang sama.