Kunci untuk Membuka Bar

Membuka bar adalah cara untuk bertemu dengan orang baru dan aktif dalam kehidupan malam di kawasan anda. Tetapi menjalankan bar adalah perniagaan serius yang memerlukan perancangan, dedikasi dan sumber kewangan. Sebelum anda berusaha untuk memenuhi impian anda untuk membuka kelab malam atau bar anda sendiri, anda perlu memahami elemen-elemen penting yang menjadi pilihan untuk menjayakan bar.

Lesen minuman keras

Anda perlu menyiasat lesen minuman keras anda sebelum anda dapat mengambil langkah lain dalam membuka bar. Tanpa lesen minuman keras anda, anda tidak boleh membuka perniagaan. Anda perlu mengambil tahu lokasi semasa memohon lesen minuman keras anda kerana kelulusan bergantung pada latar belakang dan lokasi yang telah anda pilih. Peraturan dan undang-undang boleh berbeza-beza berdasarkan negara dan bahkan kota. Hubungi pihak berkuasa minuman keras negeri dan tempatan untuk membincangkan butir-butir mendapatkan lesen minuman keras anda.

Rancangan perniagaan

Periksa bar lain di kawasan anda untuk melihat apa yang menarik pelanggan dan kemudian mengembangkan rancangan perniagaan untuk bar anda berdasarkan model tersebut. Sekiranya bar sukan dengan muzik langsung pada hujung minggu popular di kawasan anda, bar itu mungkin merupakan jenis bar yang ingin anda buka. Sekiranya semua bar yang berjaya mempunyai menu makanan asas, maka anda perlu mempertimbangkannya. Tentukan apa yang berfungsi di kawasan anda, dan buat rancangan di sekitarnya. Sertakan dalam rancangan perniagaan anda bagaimana anda akan membiayai bar pada mulanya dan berapa banyak yang akan anda kenakan untuk produk yang anda jual di bar anda. Rancang lokasi perniagaan anda, insurans dan pengambilan pekerja, jika ada. Sekiranya anda perlu mendapatkan pinjaman perniagaan, anda perlu mengemukakan rancangan perniagaan yang kelihatan profesional.

Pembukaan besar-besaran

Pembukaan yang lembut adalah ketika anda membuka bar anda dengan staf asas untuk memastikan semuanya berfungsi dengan baik membentuk air pancut soda ke sistem komputer anda. Setelah 30 hari dibuka dengan lembut, anda harus merancang pembukaan dan menjadikannya acara. Bercakap dengan stesen televisyen tempatan, stesen radio dan pasukan sukan profesional tentang mendapatkan penampilan selebriti di bar anda. Keluarkan iklan di surat khabar tempatan dan sebarkan risalah promosi untuk menarik perhatian ke pesta pembukaan anda.

Pasukan Jalan

Iklan boleh menjadi mahal. Anda dapat membantu mengurangkan kos iklan anda tetapi tetap menyebarkan berita dengan menggunakan pasukan jalanan. Ini adalah sekumpulan pelanggan, rakan, keluarga dan sesiapa sahaja yang ingin membantu menyebarkan berita mengenai bar anda. Berikan setiap kad perniagaan dan risalah maklumat ahli pasukan jalanan untuk diedarkan ke mana sahaja mereka pergi. Tawaran ahli pasukan jalanan anda minum potongan harga, caj penutup percuma, kemeja-T percuma dan hadiah lain atas usaha mereka. Dari mulut ke mulut adalah kunci ketika mengiklankan bar baru, kerana dapat menimbulkan kegembiraan tanpa perlu membayar iklan.