Cara Membuat Tweet Saya Melalui Telefon bimbit Saya

Twitter menawarkan perkhidmatan mudah alih yang membolehkan pengguna di seluruh dunia memposting tweet dan menerima balasan di telefon mereka. Perkhidmatan ini menggunakan kemampuan SMS telefon anda yang ada dan tidak dikenakan biaya kepada pengguna, kecuali untuk sebarang bayaran pesanan teks yang dikenakan oleh pembawa anda. Anda boleh menggunakan perkhidmatan mudah alih untuk log masuk dan keluar dari akaun Twitter anda, melihat balasan umum yang dihantar ke nama pengguna anda dan menghantar kemas kini di halaman anda sendiri. Anda juga boleh menyediakan langganan agar tweet rakan anda dihantar ke peranti anda.

1

Buka mesej SMS baru di telefon bimbit anda. Ketik "40404" sebagai nombor telefon dan kemudian ketik "MULAI" di badan mesej. Hantar mesej untuk memulakan proses kebenaran.

2

Taipkan nama pengguna anda dalam mesej respons Twitter dan kemudian hantar balasan. Ketik kata laluan anda dalam mesej seterusnya dan hantar balasan. Balas dengan "OK" ke mesej kebenaran terakhir. Anda kini boleh membuat tweet dan melihat balasan umum untuk nama pengguna anda.

3

Ketik tweet dalam mesej SMS anda yang ada ke Twitter atau SMS baru dengan nombor 40404 sebagai nombor telefon. Hantar mesej untuk menghantar tweet ke akaun anda. Untuk menghantar balasan umum kepada pengguna lain, ketik "@" diikuti dengan nama Twitter orang itu dan kemudian taipkan mesej anda seperti biasa.

4

Hantarkan SMS kepada Twitter yang mengatakan "HENTIKAN" jika anda mahu berhenti mengirim dan menerima tweet mudah alih.