Cara Memulihkan Buku Pantas yang Dihapus dari Tong Kitar Semula

Banyak maklumat kewangan yang berharga disimpan dalam folder QuickBooks anda. Sekiranya anda tidak sengaja menghapus keseluruhan folder QuickBooks atau hanya beberapa fail yang terdapat di dalam folder QuickBooks, anda berisiko kehilangan data perniagaan penting. Anda boleh memulihkan data dengan memulihkan folder atau fail QuickBooks yang dihapus. Windows 8, seperti Windows 7, tidak akan menghapus fail secara kekal semasa anda menekan "Delete." Anda boleh melihat fail dan folder di Recycle Bin dan memulihkannya hanya dengan beberapa klik tetikus.

1

Klik dua kali folder "Recycle Bin" di desktop anda untuk membukanya di File Explorer. Sekiranya anda sudah menggunakan File Explorer, masukkan "Recycle Bin" di bar alamat di bahagian atas tetingkap dan tekan "Enter."

2

Pilih folder "QuickBooks" dan klik butang "Pulihkan semua item" dalam kumpulan Urus berhampiran bahagian atas tetingkap. Sekiranya anda memadamkan hanya beberapa fail, tahan "Ctrl", klik setiap fail sehingga anda memilih semuanya dan klik butang "Pulihkan item yang dipilih". Sekiranya Tong Kitar Semula hanya mengandungi fail dan folder yang ingin anda pulihkan, klik butang "Pulihkan semua item".

3

Navigasikan ke folder QuickBooks menggunakan File Explorer untuk memastikan semuanya dipulihkan dan kemudian lancarkan QuickBooks. Sekiranya program berfungsi dengan betul, semua fail dan foldernya tetap utuh.