Hak Milik Tunggal untuk Butik Fesyen

Menjalankan butik fesyen dengan sendirinya bermaksud anda dapat membuat keputusan dengan cepat, tanpa perlu menerimanya oleh rakan niaga atau pengurus lain. Sebagai pemilik tunggal, anda dapat menanggapi trend fesyen secepat yang berlaku dan mengubah inventori dan strategi pemasaran anda dengan mudah untuk menjadi lebih menguntungkan. Walaupun bijak untuk mempunyai mentor atau penasihat perniagaan, sebagai pemilik tunggal anda adalah pembuat keputusan terakhir dan dapat memberikan butik dan produk yang anda pilih di butik anda.

Persediaan

Apabila anda memilih jenis barang fesyen yang akan dibawa oleh butik anda, anda boleh memberi tumpuan kepada pelbagai barang dari kedua-dua pereka terkenal dan rumah reka bentuk yang kurang dikenali, atau anda boleh memilih niche tertentu seperti kasut wanita, fesyen kanak-kanak, atau aksesori yang jarang berlaku. Pertimbangkan untuk membenarkan pereka tempatan tanpa kedai untuk menjual perhiasan atau pakaian mereka di kedai anda. Ini akan memberikan butik inventori baru kepada butik anda dan kebanyakan pereka yang sedang berkembang tidak akan membebankan harga barang anda kepada mereka, atau mungkin hanya akan menghasilkan wang jika barang mereka dijual. Apa sahaja yang anda pilih untuk dibawa, tema butik anda, dan mungkin juga namanya, mesti menggambarkannya.

Menambah Keperibadian

Butik menawarkan beberapa tempat untuk menunjukkan keperibadian syarikat anda. Lokasi, hiasan, perabot, perlengkapan, pajangan tingkap, bilik mandi, langsir, bilik persalinan dan kaunter kedai anda adalah semua kawasan yang dapat disesuaikan dengan tema syarikat anda. Anda boleh mendapat inspirasi dari inventori, keperibadian, artis kegemaran, era kegemaran anda dan pelbagai minat anda yang lain. Pertimbangkan untuk menambah bantal atau kerusi mewah di luar ruang pas untuk tetamu anda, atau mendapatkan mural yang dilukis secara profesional di bilik mandi, atau menamakan setiap bahagian kedai dengan nama pelakon klasik terkenal. Kepemilikan tunggal anda menawarkan kebebasan penjenamaan ini kepada anda, jadi manfaatkannya selagi anda memastikan semua pilihan anda berpadu. Anda tidak mahu membebani atau menyinggung pasaran sasaran anda.

Membuat Buzz

Jadilah kreatif dengan ruang anda untuk menghasilkan berita mengenai butik anda. Hoskan persembahan muzik secara langsung di kedai anda selepas berjam-jam, izinkan jurugambar menggunakan ruang anda untuk mengambil gambar dengan pelanggan mereka, mengadakan majlis sampanye dan pencuci mulut untuk komuniti anda atau mengadakan pertunjukan fesyen amal. Fikirkan aktiviti yang membolehkan anda menyokong artis, organisasi dan perniagaan yang tidak bersaing. Anda akan mendapati bahawa mereka terlalu gembira untuk melakukan perkara yang sama untuk anda.

Pemasaran Dalam Talian

Internet merupakan sumber maklumat orang ramai mengenai perniagaan. Kehadiran butik anda dalam talian yang kuat dapat memberi anda kelebihan daya saing, sedangkan kekurangan kehadiran dapat menyebabkan anda kehilangan perniagaan. Anda harus melabur di laman web dan media sosial yang sentiasa dikemas kini. Laman web anda harus menyertakan gambar inventori anda dan juga blog yang sentiasa mengemas kini pembeli mengenai trend kedai dan fesyen anda secara umum. Gunakan laman web dan media sosial anda untuk berinteraksi dengan pelanggan anda. Anda tidak perlu selalu berusaha menjual kepada pelanggan; mengambil peluang untuk membuat tinjauan pendapat yang menyeronokkan, mengadakan pertandingan, membolehkan pembeli mencadangkan item tertentu, atau menyebarkan berita mengenai perniagaan atau organisasi lain di kawasan yang mungkin diminati oleh pelanggan anda. Sekiranya anda membuat usaha dalam talian anda berfokus pada pelanggan dan bukannya fokus kepada anda,anda boleh membina yang berikut dan menjana banyak penjualan untuk butik anda.