Bagaimana Mempersilakan Pembukaan dengan Selebriti

Salah satu cara untuk menarik perhatian pengguna ke permulaan perniagaan baru adalah dengan mengadakan perayaan pembukaan. Banyak pemilik perniagaan yang berjaya mendapati bahawa memasarkan produk, kemudahan, dan promosi penjualan baru pada awal pembukaan adalah cara yang berkesan untuk melayari industri anda dari Hari Pertama. Cara yang baik untuk meningkatkan kempen pemasaran dan meningkatkan kehadiran pengguna adalah dengan menampilkan penampilan selebriti.

Perancangan Lanjutan

Perlu diingat bahawa kebanyakan selebriti mempunyai jadual yang sibuk dan biasanya ditempah untuk persembahan dan penampilan minggu, bulan atau bahkan setahun sebelum acara. Sekiranya boleh, rencanakan acara anda sekurang-kurangnya enam hingga lapan bulan sebelum tarikh pembukaan. Bersedia untuk menyesuaikan tarikh mengikut ketersediaan selebriti.

Memilih Selebriti yang Tepat

Pilih lebih daripada satu keperibadian sekiranya pilihan pertama anda tidak tersedia. Buat senarai beberapa selebriti yang anda ingin tampil di majlis pembukaan anda sehingga anda mempunyai alternatif jika pilihan No.1 anda menolak anda. Tingkatkan peluang membuat tempahan dengan menjemput selebriti yang mempunyai kaitan atau minat dalam perniagaan anda. Sebagai contoh, hubungi bintang pop untuk membuka kelab malam, atlet untuk kedai barang sukan atau koki terkenal untuk pembukaan restoran.

Penajaan

Nama besar biasanya dilengkapi dengan tanda harga yang besar dan anda mungkin perlu membayar wang yang cukup banyak sekiranya anda mendapat selebriti untuk tampil di majlis anda. Kecuali jika anda mempunyai anggaran acara yang murah hati, penajaan adalah suatu keharusan bagi perniagaan kecil yang membuat tempahan penampilan selebriti. Merekrut penaja membantu mengurangkan atau menghilangkan perbelanjaan. Minta pembekal produk dan perkhidmatan anda atau rakan perniagaan yang berkaitan untuk membantu membiayai tempahan sebagai pertukaran untuk penyertaan promosi dalam kempen pemasaran pembukaan anda.

Penglibatan Amal

Anda mungkin mendapati bahawa termasuk beberapa jenis sumbangan amal dalam acara pembukaan anda dapat membantu menjadikannya berjaya dengan lebih banyak cara daripada satu. Untuk satu, jika anda memilih badan amal yang dekat dan disukai oleh selebriti pilihan anda, anda mungkin mempunyai peluang yang lebih baik untuk mendapatkan tempahan. Dalam beberapa keadaan, anda bahkan boleh memujuk bintang itu untuk muncul secara percuma sebagai ganti sumbangan amal yang dibuat oleh perniagaan anda. Bagaimanapun, melakukan sesuatu untuk tujuan yang baik selalu menjadi PR yang hebat.

Hubungi Selebriti

Setelah senarai tetamu selebriti dan rancangan koordinasi dan pemasaran acara pembukaan anda diadakan, inilah masanya untuk mula membuat hubungan dengan selebriti. Sekiranya anda tidak berpengalaman dalam menempah bakat dan mempunyai sedikit masa untuk melabur, menyewa agensi bakat yang berwibawa untuk melakukan rundingan untuk anda. Sebagai alternatif, laman web seperti Contact Any Celebrity memberikan ribuan nombor hubungan dan alamat selebriti, pengurus dan ejen tempahan kepada pengguna berbayar yang berdaftar.

Kontrak dan Penunggang

Setelah menempah penampilan selebriti anda, runding semua kontrak dan pelumba. Kontrak merangkumi tarikh, masa dan tempoh penampilan yang tepat dan apa yang diharapkan dari tetamu selebriti. Mereka juga merangkumi semua terma, syarat dan maklumat pembayaran. Penunggang pada dasarnya adalah senarai barang, perkhidmatan dan kemudahan yang diperlukan oleh selebriti semasa acara berlangsung. Permintaan seperti itu biasanya merangkumi tandas peribadi, ruang ganti dan makanan ringan tertentu.

Meningkatkan Keselamatan

Walaupun kebanyakan selebriti melakukan perjalanan dengan rombongan pengawal dan anggota keselamatan, anda tetap perlu melakukan tugas anda untuk menjamin keselamatan tetamu selebriti anda. Siapkan kawasan akses terhad untuk menampung selebriti dengan tempat yang jelas untuk penduduk awam acara tersebut. Tugaskan kakitangan keselamatan untuk memantau kawasan ini, serta semua pintu masuk dan keluar lain di seluruh kemudahan.