Bagaimana Mendapatkan Pelanggan Pertama Anda dalam Perniagaan Errand

Memulakan perniagaan yang dijalankan atau perkhidmatan kurier boleh menjadi cara yang fleksibel untuk menghasilkan beberapa dolar tambahan. Ia juga dapat memberi anda sesuatu yang boleh anda kembalikan sekiranya anda kehilangan pekerjaan utama. Terdapat kos minimum yang terlibat dalam menetapkan perniagaan yang dijalankan. Yang anda perlukan adalah kereta dan pengetahuan yang boleh dipercayai mengenai kawasan setempat. Sekiranya anda mempunyai ini, dan sebarang lesen yang anda perlukan dari Jabatan Hasil negeri anda untuk memulakan perdagangan, anda boleh mula berfikir untuk menarik pelanggan pertama anda.

1

Menilai pasaran. Lihatlah senarai perniagaan tempatan dan hubungi syarikat yang menjalankan tugas lain untuk mendapatkan sebut harga pekerjaan palsu. Sebilangan besar akan dikenakan mengikut jam. Anda akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan pelanggan pertama anda jika harga anda tinggi untuk kawasan yang anda dagangkan, jadi pastikan kadar anda hampir dengan purata. Sekiranya anda ingin mengetahui kadar purata yang dikenakan oleh syarikat yang menjalankan tugas di kawasan anda, tambahkan semua sebut harga yang anda kumpulkan, dan bahagikan angka yang anda tinggalkan dengan jumlah syarikat yang anda panggil.

2

Bina laman web untuk perniagaan baru anda. Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran yang diperlukan sendiri, dapatkan pereka web dan penulis yang berpengalaman menghasilkan salinan SEO. Anda mungkin tidak mendapatkan pelanggan pertama anda oleh seseorang yang tersandung dalam perniagaan baru anda melalui mesin carian, tetapi anda akan dapat mengarahkan calon pelanggan pertama anda ke laman web anda untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut. Anda juga harus menyediakan akaun media sosial untuk mempromosikan perkhidmatan menjalankan tugas anda.

3

Buat tawaran istimewa untuk melancarkan perniagaan baru anda. Anda boleh menawarkan setengah jam pertama perkhidmatan anda secara percuma untuk menarik kebiasaan. Walaupun pelanggan pertama anda hanya menawarkan pekerjaan pendek yang tidak akan menghasilkan banyak wang dengan syarat ini, ada kemungkinan anda akan mendapat perniagaan berulang dan pelanggan anda akan mengesyorkan anda kepada rakan sekerja jika anda melakukan pekerjaan dengan baik.

4

Iklankan perkhidmatan menjalankan tugas baru anda di direktori perniagaan tempatan dan di laman web terperingkat. Sekiranya anda mempunyai anggaran, anda boleh membeli ruang iklan di media tempatan untuk mempromosikan penawaran anda. Menghasilkan dan menyebarkan poster dan risalah ke perniagaan tempatan juga merupakan cara yang baik untuk menyebarkan berita mengenai perniagaan baru anda.

5

Hubungi perniagaan tempatan untuk memperkenalkan diri dan perkhidmatan yang anda jalankan. Terangkan harga anda dan tinggalkan maklumat hubungan anda. Anda harus mengikuti panggilan anda dengan surat dan salah satu pemohon anda.