Cara Mendaftar Permohonan Dengan Tandatangan Digital

Menandatangani aplikasi secara elektronik menghilangkan keperluan untuk mencetak, menandatangani dan menghantar salinan kertas. Sebilangan besar penonton PDF membolehkan anda menambahkan tandatangan digital ke dokumen dengan menaip nama anda atau memotret tulisan tangan anda. Program-program ini menyulitkan tandatangan anda untuk mencegah penipuan dan memberi jaminan kepada penerima bahawa anda menandatangani aplikasi tersebut.

Pembaca PDF

Muat turun paparan PDF percuma dari Adobe, Foxit atau Nitro (pautan dalam Sumber). Walaupun Adobe Reader percuma dan menyokong dokumen menandatangani secara elektronik, anda tidak boleh membuat dokumen PDF dengannya. Foxit dan Nitro, bagaimanapun, menyertakan alat penciptaan PDF dan juga ciri tandatangan digital. Untuk menandatangani dokumen, buka dalam pembaca PDF dan klik butang "Tanda", yang terdapat di bar Menu di setiap aplikasi. Dari menu Tandatangan, pilih "Tempat Tandatangan" dan masukkan nama anda di tetingkap pop timbul. Klik "Ubah Gaya" untuk memilih gaya tulisan tangan yang lain, jika anda inginkan, kemudian klik "Terima" untuk menutup tetingkap.

Memohon dan Menyulitkan Tandatangan Anda

Klik kawasan di mana anda ingin menambahkan tandatangan ke PDF anda. Kotak pengikat merangkumi tanda tangan anda, dan anda boleh mengecilkan atau membesarkannya dengan menyeret sudut kotak. Sekiranya dokumen anda menyertakan sijil pengenalan, klik bahagian "Sijil" dan pilih "Tanda Tangan Dengan Sijil." Setiap program merangkumi ciri ini, walaupun nama butang sedikit berbeza. Dokumen anda hanya menyertakan sijil sekiranya pengirim menambahkannya sebelum meminta tandatangan anda. Sekiranya pengirim tidak menyertakan sijil, pilihan ini berwarna kelabu dan anda tidak dapat menyulitkan tandatangan anda.