Membungkam Samsung Galaxy S4

Apabila anda ingin mengelakkan gangguan tepat pada masanya dari Samsung Galaxy S4, anda mempunyai beberapa pilihan untuk mematikan nada dering dan bunyi pemberitahuan lain. Selain fungsi mod bisu dan getaran asas yang terdapat di kebanyakan telefon pintar, Galaxy juga mempunyai kemampuan untuk mematikan suara dengan gerakan dan gerak isyarat yang sederhana.

Fungsi Bisu Biasa

Cara paling asas untuk mematikan Galaxy S4 anda adalah dengan menggunakan butang kawalan kelantangan di sebelah kiri telefon. Cukup tahan butang sehingga beralih ke mod senyap. Anda juga dapat menekan butang kuasa sehingga anda melihat pilihan bisu dan getaran, kemudian pilih salah satu dari dua. Sebagai alternatif, akses pilihan bisu / getar dari tetapan suara dengan meleret ke bawah dari bahagian atas skrin anda.

Gerakan dan Gerakan

Sekiranya kawalan gerakan diaktifkan pada Galaxy S4, anda juga boleh membisukan suara dengan hanya membalikkan telefon dan meletakkannya di wajahnya, atau dengan meletakkan telapak tangan anda di atas skrin. Anda boleh mengakses kawalan Gerakan dan Gerakan dari bahagian Peranti Saya pada tetapan telefon anda.