Adakah saya Memerlukan Resit untuk Perbelanjaan Iklan?

Rata-rata syarikat membelanjakan sekitar 8 peratus pendapatannya untuk iklan dari 2008 hingga 2009, menurut Bloomberg Businessweek. Sebilangannya menghabiskan sebanyak 15 peratus daripada penjualan. Ini boleh menjadi jumlah yang besar untuk dikesan oleh pemilik perniagaan kecil IRS menghendaki anda mengekalkan penerimaan iklan yang melebihi jumlah dolar tertentu. Maka terserah kepada anda untuk memantau pendapatan dan perbelanjaan anda untuk tujuan cukai.

Bila Perlu Menyimpan Resit

Pada masa penerbitan, anda diminta menyimpan resit untuk perbelanjaan yang melebihi $ 75, menurut IRS. Itu termasuk penerimaan untuk perbelanjaan iklan. Angka ini meningkat dari $ 25 dalam beberapa tahun kebelakangan ini, menghilangkan beberapa dokumen untuk syarikat kecil.

Cabaran untuk perniagaan adalah bahawa iklan sering dijalankan secara berkala. Agensi iklan atau syarikat media juga boleh menjalankan beberapa jenis iklan untuk anda. Dalam kes ini, suruh semua syarikat media atau agensi sekurang-kurangnya mengirimkan salinan perbelanjaan iklan bulanan kepada anda. Simpan salinan dalam folder fail, dan simpan sebarang resit iklan sampingan melebihi $ 75 dalam sampul surat yang besar.

Tempoh Masa

IRS mengesyorkan agar pemilik perniagaan menyimpan resit, termasuk resit iklan, selama tiga tahun. Ini adalah jangka masa di mana IRS dibenarkan untuk mengaudit anda. Namun, disarankan untuk mengekalkan resit iklan anda sehingga enam tahun. Ini kerana IRS mempunyai masa enam tahun untuk mencabar anda jika entah bagaimana percaya bahawa pendapatan anda kurang dilaporkan sebanyak 25 peratus atau lebih. Oleh itu, label semua folder dan sampul surat anda mengikut tahun. Terimaan iklan berasingan dari perbelanjaan lain.

Mengekalkan Lejar

Kekalkan resit iklan anda untuk lejar anda. Buku besar membolehkan anda merekodkan penerimaan iklan anda sekerap yang anda mahukan. Bahagikan lejar anda kepada dua bahagian: pendapatan dan perbelanjaan. Nyatakan jenis perbelanjaan yang anda tanggung semasa mencatatnya, termasuk pelbagai jenis perbelanjaan iklan. Dengan cara itu anda sering dapat mengawasi perbelanjaan iklan anda dan mengetahui bila anda melebihi anggaran. Anda boleh membeli buku lejar di mana-mana kedai bekalan pejabat. Pilihan lain ialah membeli perisian lejar umum.

Melaporkan Perbelanjaan Iklan

Jumlah penerimaan atau perbelanjaan iklan mesti dilaporkan pada Jadual C, yang merupakan borang "Untung atau Rugi Dari Perniagaan" yang diterbitkan oleh IRS. Pada tahun 2010 (dan sekurang-kurangnya lima tahun sebelum itu), perbelanjaan iklan dilaporkan pada baris 8 Jadual C di bawah "Perbelanjaan". Tambahkan perbelanjaan iklan anda dengan perbelanjaan perniagaan lain. Kurangkan jumlah itu dari hasil anda untuk memperoleh keuntungan anda.