Menyelesaikan masalah Kamera Balik Dengan Komputer Mac

Kamera Flip Video boleh merakam dan menyimpan video digital anda. Dengan model Flip Video tertentu, anda boleh mengeksport video terus ke Internet dari kamera, tetapi untuk beberapa sebab anda mungkin ingin menyimpan fail ke komputer Mac anda. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan hubungan antara Flip Video dan Mac anda, anda boleh menyelesaikan masalah biasa sebelum menghubungi pengeluar.

1

Periksa untuk memastikan anda telah memasang versi terbaru FlipShare, perisian pemindahan Flip Video. Sekiranya anda menerima ralat semasa memeriksa kemas kini, anda boleh memuat turun versi terbaru di laman web FlipShare Installer.

2

Putuskan sambungan dan sambungkan semula selepas mesej ralat Pembuangan Peranti. Sekiranya komputer anda mula tidur semasa disambungkan ke Flip Video, sambungan akan terganggu. Sekiranya anda mencabut peranti, tunggu lima saat dan sambungkan lagi, namun sambungan selamat akan dipulihkan.

3

Tutup aplikasi luar semasa pemindahan fail. Memindahkan dan menukar fail video banyak menggunakan memori sistem anda, jadi aplikasi besar seperti penyemak imbas Web, permainan dan pemain video dapat mengganggu prosesnya dengan ketara.

4

Salin dan buat sandaran video anda ke lokasi yang terpisah, dan nyahpasang perisian FlipShare. Mulakan lagi dengan pemasangan baru dari halaman FlipShare Installer.