Petunjuk Prestasi Utama untuk Padang Golf

Memasarkan padang golf anda secara kreatif dapat menjana pendapatan baru, tetapi melainkan jika anda menjejaki hasil pelbagai program dan aliran pendapatan anda, anda tidak akan dapat mengetahui apa kelebihan utama anda. Membuat senarai petunjuk prestasi utama yang memberitahu anda apa yang paling mempengaruhi prestasi anda dapat membantu anda memaksimumkan keuntungan anda.

Bayaran Hijau vs Tee Times

Ada kemungkinan untuk meningkatkan permainan dan mengurangkan pendapatan dan tidak tahu mengapa jika anda hanya melihat masa tee. Menjejaki bilangan masa tee dan membandingkannya dari bulan ke bulan dan tahun ke tahun tidak memberikan gambaran yang jelas tentang bagaimana tempahan anda mempengaruhi pendapatan anda jika anda menawarkan yuran hijau yang berbeza. Untuk menentukan dengan tepat bagaimana anda menjana pendapatan permainan setiap tahun, jejak pelbagai bayaran hijau yang anda kenakan dan analisa permainan anda mengikut bayaran, bukan masa yang sesuai. Senaraikan semua yuran hijau anda, termasuk kadar promosi sementara, dan jumlah penjualan masing-masing, kemudian urutkan mengikut urutan jumlah penjualan masing-masing dan hasil yang dihasilkan.

Ulangan vs Pemain Baru

Pemain golf berulang tidak memerlukan dolar pemasaran, sementara pemain golf pertama kali memerlukan perbelanjaan pemasaran untuk mendapatkannya melalui pintu anda. Pemain golf berulang sering mempunyai had permainan yang tidak berubah setiap bulan atau tahun, sementara pemain golf baru, terutama pemula, menawarkan pertumbuhan pendapatan eksponensial melalui lebih banyak permainan, instruksi dan pembelian peralatan. Jejaki pemain golf berulang anda dan bahagikannya kepada pemain yang kerap, kerap dan kerap. Seorang pemain golf sesekali mungkin berkunjung dua hingga tiga kali setiap tahun. Seorang pemain golf biasa mungkin berkunjung enam hingga lapan kali setiap tahun, dengan pemain golf yang kerap bermain bulanan atau mingguan. Gunakan data ini untuk membuat rancangan untuk meningkatkan permainan antara setiap kumpulan dengan taktik pemasaran yang disasarkan seperti klinik percuma dan potongan peralatan untuk pemula, panggilan telefon peribadi kepada pemain biasa dan program ganjaran untuk pemain yang kerap.

Kos Penyelenggaraan

Seberapa baik anda mengawal kos penyelenggaraan anda boleh menjadi perbezaan antara untung dan rugi. Daripada melihat perbelanjaan penyelenggaraan anda sebagai jumlah bulanan atau tahunan, bahagikannya ke dalam pelbagai kategori perbelanjaan besar, termasuk buruh, memotong, pembajaan, penyiraman, pengudaraan dan peralatan. Ini membolehkan anda melihat dengan tepat di mana kos anda meningkat dan membolehkan anda mengambil tindakan pantas untuk memperbaiki prestasi anda di kawasan-kawasan ini.

Arahan

Berdasarkan fakta bahawa pemain golf tidak akan mencapai skor yang mereka mahukan hampir setiap kali mereka bermain, anda tahu bahawa anda mempunyai penonton tertawan di harta tanah anda setiap hari yang sudah matang untuk menghabiskan wang untuk arahan. Buat rancangan pemasaran yang secara khusus mensasarkan pelanggan semasa anda untuk klinik, pelajaran peribadi dan latihan jarak jauh. Buat pakej bermain-dan-latihan yang mendorong banyak lawatan ke kursus untuk arahan dan memukul bola selepas itu. Menawarkan klinik percuma untuk menggembirakan pemain golf baru dan menjualnya di tempat berdasarkan faedah arahan yang lebih diperibadikan.

Makanan dan minuman

Ketika anda mulai memanfaatkan waktu dan pelajaran anda secara maksimum, pendapatan makanan dan minuman akan meningkat. Jejaki barang apa yang paling laris, pekerja mana yang paling banyak menjual di restoran atau di troli dan ketika anda paling banyak menjual. Bereksperimen dengan harga dan penggabungan, seperti menawarkan potongan harga minuman atau makan tengah hari dengan pembelian yuran hijau.

Kedai Pro

Sekiranya penjualan kedai pro anda tidak mengikut bayaran hijau, anda mempunyai petunjuk bahawa anda tidak mempunyai orang dan promosi yang tepat. Tawarkan jualan dan promosi yang berbeza berdasarkan segmen pasaran anda. Wanita hari minggu, remaja sekolah rendah dan lelaki hujung minggu semuanya mempunyai minat dan anggaran yang berbeza, jadi pasarkan kedai pro anda dengan sewajarnya.