Cara Menghapus ID Pengguna Dari Telefon Bimbit

Semasa menaik taraf telefon, anda sering perlu melakukan tetapan semula kilang pada telefon lama anda untuk mendapatkan data peribadi dan profesional anda. Sebelum menjual telefon anda, buang ID pengguna anda - seperti yang anda gunakan untuk akaun e-mel perniagaan - untuk melindungi perniagaan kecil anda. Pada telefon Android, anda dapat menyimpan data ke kad SD anda, tetapi melakukan reset kilang memastikan bahawa memori dalaman telefon anda tidak menyimpan data sensitif anda.

iPhone

1

Buka versi iTunes terkini di komputer anda.

2

Sambungkan iPhone ke komputer menggunakan kabel USB yang disertakan dengan peranti anda. Tunggu iTunes mengesan telefon anda.

3

Klik "Peranti" di lajur kiri, diikuti dengan "Pulihkan" dari tab Ringkasan. Ini akan menghapus semua media dan data, dan mengembalikan peranti anda ke tetapan yang dimilikinya ketika keluar dari kilang.

Telefon Android

1

Ketuk butang "Menu" semasa berada di skrin Utama peranti Android anda.

2

Ketuk "Privasi", kemudian "Tetapkan Semula Data Kilang" di bahagian bawah senarai.

3

Ketik "Tetapkan Semula Telefon" setelah anda membaca dan memahami mesej mengenai tetapan semula data kilang. Melakukan tetapan semula kilang akan menghapus semua data, termasuk aplikasi, muzik, gambar dan data pengguna. Anda juga diberi pilihan untuk memadamkan kad SD anda.

Telefon Windows

1

Ketuk "Mula" dan jentik ke skrin "Aplikasi" di sebelah kiri.

2

Ketuk ikon "Tetapan" yang tampak seperti roda gigi putih dengan latar belakang merah, lalu ketuk "Tentang."

3

Ketuk "Reset Phone" di bahagian bawah skrin. Mesej muncul, meminta anda mengesahkan bahawa anda ingin melakukan pemulihan data. Ketuk "Ya" untuk mengesahkan dan menghapus semua data pengguna.