Cara Pindah Dari WordPress SQL ke Go Daddy

Memindahkan blog WordPress perniagaan anda ke host lain bukan sahaja memindahkan failnya dari satu pelayan ke pelayan lain, tetapi juga memindahkan pangkalan data SQL-nya. Tawaran hosting Go Daddy menyokong WordPress, dan berpindah dari host sebelumnya ke Go Daddy tidak berbeza daripada berpindah ke penyedia hosting Web lain yang lengkap.

1

Log masuk ke akaun Go Daddy anda dan pasang WordPress dengan menavigasi ke Pengurus Akaun anda, mengklik "Web Hosting", dan mengklik "Lancarkan" untuk akaun tempat anda ingin memasang perisian. Pilih "Go Daddy Hosting Connection" dari menu "Kandungan", klik "WordPress" dan "Pasang Sekarang", kemudian ikuti arahan untuk menyelesaikan persediaan.

2

Gunakan aplikasi FTP atau antara muka pengurusan fail hos Web lama anda untuk menyambung ke pelayan tempat blog WordPress anda berada dan memuat turun folder "wp-content" ke komputer anda. Sekiranya anda telah mengedit fail lain dalam pemasangan WordPress anda, muat turun fail tersebut juga.

3

Sandarkan pangkalan data SQL WordPress yang ada ke komputer anda. Cara termudah untuk melakukan sandaran SQL adalah dengan menggunakan fungsi sandaran host lama anda. Sekiranya host lama anda menggunakan cPanel, klik "Backup Wizard" di Panel Kawalan anda, kemudian klik "Partial Backup" dan nama pangkalan data WordPress anda.

4

Sambungkan ke akaun Go Daddy anda sama ada menggunakan aplikasi FTP, atau dengan masuk ke akaun anda di penyemak imbas Web dan menavigasi ke Pengurus Fail FTP. Ganti folder "wp-content" pada pelayan Go Daddy anda dengan folder yang anda muat turun dari pelayan lama anda. Muat naik sandaran pangkalan data anda ke folder "_db_backups".

5

Pulihkan pangkalan data anda di akaun Go Daddy anda dengan mengklik "Web Hosting" di Pengurus Akaun, mengklik "Lancarkan" dan memilih "MySQL" dari menu "Pangkalan Data". Klik ikon pensel di sebelah pangkalan data yang anda muat naik, klik "Pulihkan", pilih nama pangkalan data anda dan klik "Pulihkan" sekali lagi.

6

Muat turun fail "wp-config.php" ke komputer anda dan buka dalam penyunting teks. Pastikan nama dan kelayakan pangkalan data sesuai dengan yang anda gunakan untuk mengatur pangkalan data anda dengan Go Daddy. Sekiranya anda membuat perubahan, simpan fail sebagai teks sahaja dan muat naik ke pemasangan WordPress baru anda. Anda sekarang seharusnya dapat menggunakan alamat IP dari laman Go Daddy anda untuk melihat blog WordPress anda.

7

Log masuk ke pendaftar domain anda dan kemas kini entri Pelayan Nama Domain untuk domain anda sehingga menunjuk ke pelayan Go Daddy anda. Go Daddy memberi anda maklumat DNS semasa anda mendaftar untuk pakej hosting. Setelah sistem DNS dikemas kini, anda akan melihat laman web anda seperti yang terdapat di Go Daddy dengan memasukkan nama domain anda di penyemak imbas Web.