Cara Mencari Rekanan Jualan

Anda mempunyai kedudukan rakan jualan terbuka, dan anda tahu apa yang anda cari tetapi anda tidak tahu di mana mencarinya. Dari jalan pengambilan tradisional hingga carian papan kerja teknologi baru, terdapat banyak cara untuk menyusun senarai calon penjualan yang berkelayakan dan bersemangat. Bergantung pada industri, pasaran dan situasi anda, menggunakan satu kaedah pengambilan atau gabungan banyak kaedah mungkin merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan penjual teratas anda yang seterusnya.

1

Jalin hubungan dengan orang-orang di organisasi anda dan orang-orang yang selalu anda gunakan untuk melihat apakah mereka tahu jurujual yang berjaya mencari pekerjaan. Sebelum anda menghabiskan wang untuk merekrut, habiskan pilihan rangkaian percuma.

2

Gunakan kaedah pengiklanan pekerjaan tradisional, seperti iklan yang diklasifikasikan pada hari minggu di akhbar tempatan anda atau tanda "Bantuan Dikehendaki" yang digantung di tetingkap depan anda. Sadarilah jumlah calon anda mungkin sangat besar jika anda menggunakan kaedah ini.

3

Dapatkan senarai pemohon yang lebih sempit dan khusus industri dengan mengiklankan dalam penerbitan perdagangan. Orang-orang yang membaca penerbitan tersebut cenderung memiliki latar belakang dan pengalaman yang anda idamkan jika anda adalah bidang yang khusus.

4

Buka laman web carian pekerjaan Internet, seperti monster.com atau headhunters.com, untuk mengetahui pemohon yang berkelayakan. Anda berdua boleh menyiarkan iklan untuk kedudukan terbuka anda dan mencari resume untuk orang yang tepat di laman web tersebut. Anda boleh menjadi lebih teliti dengan iklan anda di sini, kerana anda akan mempunyai lebih banyak ruang untuk bekerja daripada di akhbar atau penerbitan perdagangan.

5

Berhubung dengan pejabat penempatan pekerjaan sekolah jika anda mencari rakan jualan peringkat permulaan. Universiti, sekolah perdagangan, kolej dan sekolah menengah sering bekerjasama dengan majikan tempatan untuk menempatkan graduan baru-baru ini.

6

Periksa biro pengangguran tempatan anda untuk melihat sama ada mereka mempunyai papan pekerjaan elektronik atau kuno.

7

Pertimbangkan perkhidmatan pemburu kepala jika anda mencari jurujual kanan dan atasan. Walaupun ada bayaran yang mahal yang berkaitan dengan penggunaan pemburu kepala, peluang anda untuk mencari penjual berpengalaman yang berkaliber tinggi adalah tinggi.

8

Dapatkan pengeluar utama dari persaingan anda. Di sana anda akan menjumpai seseorang yang tidak asing lagi dengan industri, pasaran dan produk / perkhidmatan anda.