Cara Mengosongkan Peti Masuk cPanel Dengan Cepat

Menguruskan laman web perniagaan anda sering kali memakan masa, tetapi antara muka Web cPanel mengotomatisasi banyak aspek proses. Apabila perniagaan anda menerima banyak e-mel setiap hari, mereka menambah dalam peti masuk cPanel anda dengan cepat jika anda lupa menghapusnya. Sekiranya anda ingin menghapus semua yang ada di peti masuk anda, anda tidak perlu menyeret setiap e-mel ke folder Sampah. Setiap pelanggan e-mel cPanel - Horde, Roundcube dan SquirrelMail - menawarkan cara untuk mengosongkan peti masuk anda dengan cepat.

Gerombolan

1

Buka penyemak imbas Internet dan ketik "//www.domainanda.com/cpanel" di bar alamat. Ganti "domainanda.com" dengan domain laman web anda. Tekan enter."

2

Tatal ke bawah dan klik "Webmail" di bahagian E-mel. Klik "Horde" dan log masuk ke akaun Horde anda.

3

Klik "Mail" dan "Folder" di bahagian atas skrin.

4

Klik kotak di sebelah Peti Masuk. Klik menu lungsur turun dan pilih "Kosongkan." Klik "Kosongkan Folder Terpilih" untuk mengesahkan.

Tupai Mel

1

Buka penyemak imbas Internet anda dan pergi ke antara muka cPanel untuk laman web anda.

2

Klik "Webmail" di bawah E-mel, dan kemudian klik "SquirrelMail." Log masuk ke akaun SquirrelMail anda.

3

Klik "Tunjukkan Semua" di bahagian bawah halaman untuk melihat semua e-mel di peti masuk anda. Sekiranya anda mempunyai banyak e-mel, proses ini mungkin memakan masa beberapa minit. Sebagai alternatif, klik "Pilihan" dan "Pilihan Paparan" untuk memilih berapa banyak e-mel yang akan ditunjukkan pada satu halaman.

4

Klik "Pilih Semua" di bahagian bawah halaman. Klik "Padam." Sekiranya perlu, pergi ke halaman seterusnya dan ulangi prosesnya sehingga anda telah menghapus semua e-mel.

5

Klik "Bersihkan" di sebelah Sampah untuk menghapus e-mel secara kekal.

Batu bulat

1

Buka penyemak imbas Web dan arahkan ke antara muka cPanel laman web anda.

2

Klik "Webmail" di bawah E-mel, dan kemudian klik "Roundcube." Log masuk ke akaun Roundcube anda.

3

Klik butang "Pilih Semua" di bahagian bawah halaman. Klik "Pindahkan mesej ke sampah" di bahagian atas halaman.

4

Klik "Sampah" jika Roundcube tidak dikonfigurasi untuk menghapus mesej sampah semasa anda log keluar. Klik "Pilih Semua" dan "Padam."