Bagaimana Membangunkan Staf Depan Secara Betul di Peringkat

Mengambil kakitangan pejabat depan secara berperingkat memerlukan masa dan kesabaran. Bagi pemilik perniagaan kecil, ini dapat berarti mengoperasikan syarikat dengan kru kerangka sehingga pihak pengurusan dapat mencari calon yang memenuhi syarat untuk mengisi jawatan. Selagi pekerja pejabat hadapan yang ada dapat terus menangani keperluan pelanggan dengan senang dan berkesan, perniagaan dapat terus berjalan di jalan metodisnya untuk memenuhi keperluan pekerjanya.

Sewa Pengurus Pejabat

Mengupah pengurus pejabat depan sebelum pekerja peringkat rendah. Mengizinkan masa pengurus pejabat depan untuk menetapkan prosedur operasi dan perihal pekerjaan memberi kelebihan untuk sisa proses pengambilan pekerja. Pengurus dapat membantu pemilik perniagaan kecil dalam menilai calon pekerjaan dan membantu memilih pekerja berpotensi yang kemungkinan besar berjaya dalam peranan yang dikenal pasti. Prosedur pengambilan pekerja ini serupa dengan ketika pasukan NFL mengambil ketua jurulatih baru. Kepemilikan membolehkan ketua jurulatih menemubual calon untuk jawatan lain yang lebih rendah sehingga jurulatih dapat membawa personel yang paling sesuai dengan sistemnya.

Kenal pasti Pekerjaan Penting

Mengenal pasti pekerjaan atau jawatan penting di pejabat depan membantu mengutamakan keperluan pengambilan pekerja syarikat. Kedudukan wajib boleh berbeza mengikut jenis perniagaan. Sebagai contoh, bahagian depan restoran memerlukan sekurang-kurangnya satu tuan rumah untuk menyambut tetamu dan membuat tempahan sepanjang waktu operasi. Mempekerjakan pekerja peringkat rendah ini terlebih dahulu membolehkan perniagaan beroperasi dalam kapasiti minimum sementara pengurusan dan pemilikan meneruskan proses pengambilan pekerja untuk baki pekerjaan.

Fokus Pekerja Sepenuh Masa

Pekerja sepenuh masa mempunyai ketersediaan paling besar dari segi masa. Fokus amalan pengambilan pekerja pada calon yang mempunyai ketersediaan sepenuh masa sehingga pengurus dapat mengatur jadual latihan dan jadual mingguan dengan lebih mudah. Menggaji pekerja paruh waktu dengan ketersediaan yang berbeza menjadikannya lebih sukar untuk melatih pekerja pejabat depan dalam kumpulan besar, dan dapat menimbulkan masalah dalam menutup keperluan staf selama berjam-jam beroperasi. Jangan bimbang untuk mengambil kakitangan pejabat depan sambilan sehingga pengurus percaya bahawa kakitangan sepenuh masa cukup untuk menampung operasi perniagaan yang lebih besar.

Elakkan Rush Sewa

Keperluan untuk mengisi kedudukan agar perniagaan dapat berfungsi dengan baik dapat membuat pemilik atau pengurus perniagaan kecil merasa cemas. Kegelisahan ini boleh menyebabkan pengambilan calon hanya untuk meletakkan kakitangan pejabat depan untuk bekerja tanpa memeriksa kemahiran dan sejarah kerja sebelumnya. Sisa pesakit sepanjang proses pengambilan pekerja memberi ruang kepada pemilik atau pengurus perniagaan kecil untuk mencari calon yang sesuai untuk pekerjaan terbuka. Mengambil calon yang berkelayakan juga membantu memastikan pekerja ini kekal bersama syarikat dalam jangka masa panjang. Menjaga kos latihan dan pengambilan pekerja rendah adalah penting bagi pemilik perniagaan kecil yang bekerja dengan anggaran.