Cara Memajak Peralatan Memotong

Sama ada anda memiliki ladang atau perniagaan landskap, menyewa peralatan memotong mungkin merupakan idea yang baik bergantung pada seberapa sering anda perlu memotong, jenis mesin pemotong yang anda perlukan dan berapa banyak pendapatan yang anda perlukan untuk membelinya. Memotong peralatan sering kali mahal, terutamanya model yang lebih baru yang mempunyai elemen tertentu. Sekiranya anda selalu menggunakan peralatan memotong dalam perniagaan anda, mungkin menjimatkan wang anda untuk membeli apa yang anda perlukan, tetapi penyewaan boleh menjadi alternatif yang lebih murah untuk projek jangka pendek.

1

Tentukan projek yang akan dilakukan oleh perniagaan anda yang memerlukan peralatan memotong. Melalui penilaian ini, tentukan jenis peralatan memotong yang anda perlukan. Sebagai contoh, jika anda memiliki perniagaan landskap dan dikontrak untuk memotong padang bola, anda mungkin perlu menyewa mesin pemotong rumput berkuasa tinggi.

2

Kumpulkan senarai syarikat penyewaan peralatan di komputer anda. Kumpulkan nama dalam senarai ini dengan mengimbas Halaman Kuning, meneliti pengguna dan ulasan perdagangan dalam talian, dan meminta cadangan rakan perniagaan.

3

Kunjungi atau hubungi setiap syarikat dalam senarai anda untuk bertanya mengenai harga, peraturan dan ketentuan kontrak. Beberapa syarikat mungkin menghendaki anda menyewa peralatan memotong untuk jangka masa tertentu, sementara yang lain mungkin membenarkan anda menamakan keperluan waktu sewa anda. Juga, syarikat tertentu mungkin mempunyai peraturan mengenai insurans peralatan yang mungkin perlu anda beli semasa menyewa mesin pemotong. Minta maklumat mengenai apa-apa kos dan yuran yang mungkin ditangani pada harga pajakan.

4

Pilih syarikat penyewaan peralatan yang anda rasa selesa berdasarkan kajian anda dan tandatangani kontrak penyewaan. Baca semua peraturan dan ketentuan dalam kontrak sebelum menandatangani nama anda. Sekiranya ada bahagian kontrak yang anda tidak faham, minta syarikat peralatan untuk menjelaskan maksudnya.