Bagaimana Mendapat Penaja untuk Blog Anda

Blogging boleh menjadi sumber pendapatan yang berpotensi, terutama jika anda mempunyai pembaca yang besar dan setia. Dengan mencari penaja untuk beriklan di laman web anda, anda dapat menjana wang dan memberikan nilai tambahan kepada pembaca. Semasa anda mencari perniagaan atau individu untuk menjadi penaja, pastikan laman web anda sudah siap untuk iklan. Imej profesional dapat memberi banyak kemajuan dalam mewujudkan ruang yang mesra penaja.

1

Buat susun atur profesional yang bersih yang akan membuat pengiklan bangga menaja blog anda; blog yang tidak kemas atau tidak teratur dapat menjauhkan pembaca dan pengiklan. Pilih fon yang jaraknya sama rata dan senang dibaca. Tambahkan ruang putih untuk mengurangkan kekacauan dan gunakan gaya gambar yang melengkapkan reka bentuk.

2

Tambahkan ruang yang dapat dilihat untuk penaja, menggunakan grafik placeholder untuk memulakan. Reka grafik dengan teks "beriklan dengan kami" yang sederhana dan letakkan di mana iklan penaja akan pergi. Letakkan blok iklan di kawasan halaman dengan penglihatan tinggi - di bar sisi kanan, misalnya, atau di bahagian bawah setiap siaran.

3

Bina halaman "Tentang Kami" dengan perkataan profesional jika anda belum memilikinya. Tulis beberapa perenggan teks yang menjelaskan latar belakang anda. Sertakan pendidikan dan pengalaman yang membina kredibiliti di mata calon penaja.

4

Buat halaman penajaan untuk menyampaikan nilai kepada calon pengiklan. Sertakan analitik laman web tertentu untuk mengesan jumlah kunjungan per bulan, pelawat baru, jumlah pelanggan, dan kadar pentalan, jika rendah. Sekiranya anda memilikinya, sertakan perincian mengenai pengikut media sosial. Jangan senaraikan harga. Meninggalkannya membolehkan anda fleksibiliti untuk menetapkan kos yang sesuai untuk setiap penaja. Tambahkan ajakan bertindak untuk membolehkan penaja menghubungi, termasuk butang kenalan, borang permintaan maklumat atau alamat e-mel.

5

Bina nombor pembaca untuk meyakinkan penaja bahawa iklan mereka akan menjadi pelaburan yang baik. Memupuk asas pembaca yang setia dengan membuat catatan secara berkala. Jemput pembaca semasa untuk melanggan melalui e-mel atau pembaca RSS untuk memastikan bahawa catatan anda akan dapat dilihat. Hadirkan pembaca baru dengan mengambil bahagian dalam perbincangan di laman media sosial dan blog yang berkaitan. Sertakan pautan kembali ke blog anda di baris tanda tangan anda.

6

Iklankan terus kepada penaja. Tulis e-mel yang menerangkan nilai blog anda, senaraikan statistik web terbaik anda sebagai bukti dan sertakan pautan kembali ke halaman tajaan anda. Dalam teks, fokus pada aspek terkuat blog anda: kisah belakang yang kuat, pembaca yang kuat atau akses unik ke produk baru, misalnya. Hantarkan e-mel ke perniagaan yang memasarkan kepada orang seperti pembaca anda.