Cara Mencari Pekerja di MySpace

MySpace adalah laman web rangkaian sosial. Walaupun laman web ini berguna untuk berhubung dengan rakan dan saudara, ia juga berguna bagi majikan untuk mencari pekerja semasa atau berpotensi. Sebilangan orang dengan profil MySpace menyiarkan banyak maklumat mengenai kehidupan peribadi mereka. Sangat mudah untuk mencari seseorang di MySpace jika anda ingin mencari beberapa maklumat tambahan.

1

Log masuk ke akaun MySpace anda menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun MySpace pada masa ini, anda mungkin perlu membuatnya.

2

Klik tab "Cari Rakan" dari bar navigasi MySpace di bahagian atas halaman.

3

Masukkan nama lengkap, nama paparan atau alamat e-mel orang itu ke dalam kotak "Cari Oleh", pilih kaedah yang anda gunakan untuk mencari dan klik "Cari."

4

Tinjau senarai hasil. Apabila anda menjumpai pekerja, klik pautan profilnya untuk melihat profilnya. Sekiranya anda tidak menjumpai pekerja, kembali ke halaman carian dan cuba kaedah carian yang lain.

5

Sekiranya carian langsung tidak memunculkan profil seseorang, kemudian semak profil MySpace dengan mengklik tab "Browse People" dan memasukkan poskod, umur dan jantina pekerja. Imbas hasil carian untuk melihat sama ada anda mengenali profil pekerja anda.