Idea Pemasaran Paling keterlaluan

Idea pemasaran yang keterlaluan boleh semudah video viral atau rumit seperti sarkas. Bukan bahan-bahan yang begitu penting seperti yang terkenal. Strategi kejutan dan kekaguman mungkin tidak dapat dilupakan, tetapi mereka tidak selalu membawa kejayaan kewangan. Kempen yang paling berkesan adalah kempen yang memberikan apa yang mereka mahukan - dengan gaya.

Idea Pemasaran Paling keterlaluan

1

Memusnahkan persaingan dengan membuat aksi untuk menunjukkan bahawa penemuan pesaing anda adalah berbahaya. Tidak ada yang mengalahkan Thomas Edison yang menggegarkan elektrik Topsy gajah di hadapan 1,500 orang di Pulau Coney pada tahun 1903. Bimbang bahawa elektrik arus ulang-alik yang baru dicipta oleh Nicola Tesla dan George Westinghouse akan mengancam keuntungan teknologi arus terus, Edison menunjukkan khalayak ramai pelaksanaan pachyderm menggunakan elektrik AC untuk memalsukan penemuan ini kepada orang ramai yang terkejut.

2

Berfikir tiga dimensi ketika anda menghampiri strategi pemasaran anda. Filem penculikan makhluk asing "Skyline" dengan senang hati menyebarkan berita mengenai pembebasan teaternya yang akan datang melalui cara kreatif di Comic-Con 2010 di San Diego. Gelembung putih terang khas dibentuk menjadi bentuk manusia dan kemudian dilepaskan ke langit. Ketika orang-orang membentuk angin, mereka melayang di sekitar tingkap hotel dan lebih dari puluhan ribu peserta konvensi buku komik, nampaknya manusia diculik ke angkasa.

3

Gunakan strategi pemasaran kreatif untuk pemodal, bukan hanya pengguna. Filem Hollywood terus mencari idea pemasaran yang tidak biasa untuk filem siap, tetapi taktik pemasaran yang keterlaluan telah digunakan untuk mengumpulkan pembiayaan untuk sebuah filem sebelum filem itu dibuat. Ketika adaptasi lakon layar permainan video popular "Halo" diserahkan kepada pengeluar di seluruh Hollywood, ia disampaikan oleh kurir yang mengenakan seragam khas watak utama - Ketua Ketua - yang kemudian akan menunggu di lobi sementara skripnya membaca. Tidak ada yang menambah gembar-gembur, intrik dan desakan seperti menghidupkan semangat anda.

4

Tarik perhatian kepada sebab-sebab penting melalui aksi awam. Organisasi kemanusiaan Perancis Medecins du Monde mengumpulkan $ 10 juta wang kerajaan pada tahun 2005 dengan secara terbuka memalukan Paris untuk masalah kehilangan tempat tinggalnya. Khemah dengan logo organisasi diedarkan kepada orang-orang kehilangan tempat tinggal di Paris, dan jumlah penampungan pop timbul menarik perhatian seluruh dunia. Ini adalah salah satu contoh strategi pemasaran yang bermula dengan syarikat tetapi disedari oleh peserta yang tidak berkaitan.

5

Buat pertandingan untuk menarik orang ramai. Atlantic City tidak akan seperti sekarang tanpa Miss America Pageant. Bermula pada tahun 1920-an untuk menarik orang ke Atlantic City, Miss America Pageant berjanji untuk memaparkan wanita yang paling cantik, dan menarik di daerah ini. Lalu lintas manusia yang dibawa ke bandar ini menjadi perbarisan, pertunjukan bunga api dan reputasi abadi untuk bersenang-senang dan berlebihan.