Cara Membuka Perniagaan Urut

Terapi urut digunakan untuk mengurangkan tekanan, menyembuhkan atau mencegah kecederaan otot, dan mungkin memberi kesan positif pada kesihatan umum juga. Memulakan perniagaan urut membolehkan seseorang menggunakan latihan urut untuk mencari nafkah sambil memberikan perkhidmatan yang popular. Perniagaan urut boleh dijalankan dari rumah, dalam keadaan profesional, atau dapat disampaikan kepada pelanggan di rumah atau pejabat mereka sendiri. Sebilangan besar negeri memerlukan ahli terapi urut dilesenkan sebelum mereka dapat melakukan urutan secara profesional.

1

Rujuklah American Massage Therapy Association untuk mengetahui sama ada pensijilan diperlukan di negeri anda. AMTA juga menyimpan rekod keperluan pendidikan untuk pensijilan.

2

Jalankan pensijilan terapi urut dengan mendaftar di kelas yang diakreditasi oleh Lembaga Pensijilan Nasional untuk Urut Terapi dan Kerja Badan atau AMTA. Beberapa kursus menggunakan peperiksaan perakuan negeri sebagai peperiksaan akhir sementara yang lain tidak; jika kursus anda tamat dan anda belum mengikuti peperiksaan sijil negeri, daftarlah untuk mengikuti peperiksaan secara berasingan.

3

Pilih jenis lokasi di mana anda ingin menjalankan perniagaan anda. Kos permulaan dan perbelanjaan berterusan anda akan berbeza, bergantung pada sama ada anda ingin menjalankan perniagaan urut dari rumah anda sendiri, dari lokasi profesional, atau sebagai perkhidmatan yang anda bawa kepada pelanggan anda. Anda harus mempertimbangkan kos ini dalam kadar yang anda tetapkan untuk perkhidmatan anda.

4

Siapkan kawasan di mana anda akan melakukan urutan, membeli meja urut, minyak dan peralatan lain mengikut keperluan dan menyewa ruang seperti yang diperlukan. Sekiranya anda akan bekerja di luar rumah, sediakan bilik khusus untuk bekerja. Sekiranya anda akan pergi ke pelanggan anda, beli meja mudah alih dan simpan minyak dan bahan lain di dalam beg perjalanan atau bekas lain yang mudah dibawa.

5

Rujuk dewan bandar tempatan atau gedung pengadilan di tempat duduk daerah anda untuk mengetahui sama ada anda memerlukan lesen perniagaan untuk menjalankan perniagaan urut. Memohon lesen perniagaan jika diperlukan dan memohon sijil Doing Business As (DBA) jika anda akan mengendalikan perniagaan anda dengan nama lain selain milik anda.

6

Iklankan perniagaan anda menggunakan brosur, iklan surat kabar, dan cara lain, seperti laman web. Hubungi pakar kiropraktor dan doktor di kawasan anda untuk bertanya sama ada anda boleh menggantung brosur di pejabat mereka atau menawarkan kupon dan potongan lain kepada pelanggan mereka. Setelah pangkalan pelanggan anda mula dibina, anda boleh mula menawarkan kemeja-T dengan harga yang rendah dengan nama perniagaan dan maklumat hubungan mereka sebagai bentuk pendapatan dan iklan.

7

Kekalkan lejar pendapatan anda menggunakan hamparan atau buku lejar. Lakukan pembayaran cukai pendapatan bulanan pada kadar cukai pekerjaan sendiri 15.3 peratus yang ditetapkan oleh IRS untuk memastikan bahawa anda tidak dikenakan denda kerana pembayaran lewat atau kurang bayar cukai anda.