Cara Memeriksa Lebihan Data pada iPhone

Mengawal perbelanjaan adalah bahagian penting dalam perniagaan. Salah satu cara perbelanjaan anda dapat dilakukan dengan cepat adalah jika anda menggunakan terlalu banyak data pada iPhone anda. Penyedia akan menagih anda untuk penggunaan data yang berlebihan, jadi jika anda menggunakan iPhone untuk menjaga kehidupan anda, anda perlu tahu kapan anda hampir mencapai had data anda. Semua penyedia utama mempunyai cara untuk anda memeriksa berapa banyak data yang telah anda gunakan dalam kitaran penagihan, baik melalui telefon anda atau melalui halaman akaun anda di laman web mereka.

AT&T

1

Log masuk ke akaun AT&T anda dan klik "Lihat Penggunaan Data Lalu." Anda dapat melihat penggunaan data selama enam bulan terakhir anda.

2

Muat turun aplikasi mudah alih AT&T, ketuk untuk membukanya, dan masukkan nama pengguna dan kata laluan tanpa wayar anda. Anda akan melihat berapa banyak data yang telah anda gunakan.

3

Dail " 3282 #" - atau " DATA #" - untuk menerima mesej teks percuma dari AT&T yang menunjukkan berapa banyak data yang telah anda gunakan dalam kitaran pengebilan semasa.

Pecut

1

Pergi ke halaman akaun Sprint anda dan masukkan nama pengguna dan kata laluan anda.

2

Tatal ke bawah ke bahagian "Tentang Perangkat Saya", yang mengandungi berapa banyak data yang telah anda gunakan.

3

Klik "Penggunaan Terperinci" untuk melihat senarai terperinci semua penggunaan telefon dan data anda.

Verizon

1

Log masuk ke akaun Verizon anda dengan menaip nama pengguna dan kata laluan anda.

2

Pergi ke halaman Ikhtisar dan klik pada bahagian "Data Digunakan" untuk melihat berapa banyak data yang telah anda gunakan.

3

Dail "# 3282" - atau "#DATA" - dari telefon anda untuk melihat berapa banyak data yang telah anda gunakan dalam kitaran pengebilan semasa.