Bagaimana Memperluaskan Perniagaan Kurier Anda

Menambah perkhidmatan baru untuk perniagaan kurier membantu anda memasuki pasaran baru dan meningkatkan keuntungan perniagaan. Selain mengambil dan menghantar bungkusan di sekitar bandar, luaskan perniagaan anda untuk merangkumi perkhidmatan seperti menjalankan tugas atau mengiringi kargo semasa pengangkutan udara atau darat. Membuka lokasi kedua di kawasan baru membolehkan anda menjangkau lebih banyak pelanggan. Perluasan perniagaan memerlukan masa, tetapi perlu membina perniagaan yang boleh dipercayai oleh pelanggan.

1

Kaji dokumen kewangan seperti kunci kira-kira dan penyata pendapatan untuk menentukan sama ada anda dapat mengembangkan perniagaan kurier secara realistik. Hitung jumlah perbelanjaan yang meningkat seperti kos overhed, pemasaran, penyelenggaraan kenderaan dan kakitangan berdasarkan potensi keuntungan setelah pengembangan.

2

Buat senarai pasaran baru untuk menawarkan perkhidmatan kurier. Pasar merangkumi perkhidmatan kesihatan, perkhidmatan kurier perniagaan atau antarabangsa. Hubungi hospital, perniagaan besar dan kecil dan organisasi bukan untung di kawasan anda untuk menentukan yang memerlukan perkhidmatan kurier. Pengembangan juga termasuk menyediakan perkhidmatan tugas seperti penghantaran barang runcit, pengambilan cucian kering atau tugas harian lain kepada pelanggan yang ada. Tingkatkan iklan untuk menjangkau lebih ramai bakal pelanggan. Buat kempen mel terus untuk menghantar brosur, brosur dan poskad ke perniagaan tempatan.

3

Buat atau kemas kini laman web anda untuk menunjukkan keberkesanan perniagaan anda. Kirim ulasan pelanggan, perkhidmatan baru dan maklumat hubungan. Minta pengunjung mendaftar untuk menerima amaran e-mel atau buletin yang memberikan maklumat tambahan atau potongan perkhidmatan. Gunakan platform media sosial seperti Facebook atau Twitter untuk berkomunikasi dengan pelanggan semasa dan untuk membincangkan perkhidmatan kepada pelanggan baru. Hantarkan video dalam talian yang menunjukkan para kurir anda bertindak mengambil dan membuat penghantaran.

4

Buka lokasi perkhidmatan kurier baru di bandar berdekatan atau kawasan berpenduduk lain. Sewa lokasi runcit, beli atau sewa kenderaan, ambil kakitangan tambahan dan beri latihan dalam perkhidmatan kurier.

5

Kemas kini peralatan dan perisian komputer untuk menampung peningkatan akaun pelanggan dan lokasi perniagaan baru.