Cara Melepaskan Perumahan pada Pencetak Epson R320

Pencetak Epson R320 membolehkan anda mencetak foto dan gambar lain seperti penutup CD dan DVD terus dari kamera atau pemacu mudah alih anda tanpa komputer. Sebagai peranti mandiri, ia berisi semua elemen yang diperlukan untuk pencetakan berkualiti tinggi, termasuk layar LCD berwarna, kemampuan penyuntingan gambar dan pilihan pencetakan tanpa sempadan. Walaupun terdapat kemampuan maju ini, proses untuk mengeluarkan perumahan pada Epson R320 agak mudah.

1

Tekan tab di sisi dulang penyokong umpan kertas dan keluarkan dari mesin.

2

Naikkan monitor LCD dan lepaskan skru Phillips di bahagian belakang. Tekan tab untuk membuka kunci unit monitor dan tarik keluar dari pencetak.

3

Tekan penutup printer ke satu sisi untuk melepaskan kenop yang menahannya ke pencetak dan lepaskan.

4

Tanggalkan keempat-empat skru Phillips yang memegang bahagian atas perumahan ke pencetak. Satu terletak di sudut kanan atas, dua berada di alur penutup pencetak, dan yang terakhir berada di tengah tepi bawah.

5

Tekan kunci putih di sebelah kereta dakwat dengan hujung pemutar skru dan gerakkan kereta ke bahagian tengah pencetak.

6

Letakkan pemutar skru flathead kecil ke dalam empat slot di setiap sisi pencetak untuk melepaskan kunci. Tarik penutup atas dari mesin pencetak.

7

Tanggalkan kabel pita dari selongsong atas untuk melepaskan penutup atas sepenuhnya.

8

Tarik kabel pita dari bawah teras ferit hitam dan lepaskan pita dari belakang.

9

Tanggalkan enam skru Phillips yang menahan perumahan tengah ke pencetak. Yang pertama terletak di sebelah teras ferit, dua yang berikutnya berada di atas dulang keluar, dan tiga yang terakhir berada di bahagian belakang mesin.

10

Masukkan pemutar skru flathead kecil ke dalam slot di bahagian belakang komputer untuk melepaskan kunci. Balikkan pencetak dan masukkan pemutar skru ke dalam slot di pinggir luar untuk melepaskan kunci itu juga. Balikkan semula pencetak dan cabut penutup tengah pencetak.