Petua Cara Mengiklankan Barang Promosi

Item promosi syarikat anda boleh berfungsi sebagai alat pemasaran yang kuat untuk meningkatkan kesedaran jenama dan meningkatkan reputasi perniagaan anda. Terdapat beberapa cara untuk mengiklankan produk ini. Memilih kaedah promosi yang sesuai dengan cara syarikat anda diwakili dapat memberi perhatian lebih kepada perniagaan anda dan membina pengguna yang berminat.

Rangkaian sosial

Ambil gambar item promosi yang ditawarkan syarikat anda dan muat naik foto ke akaun rangkaian sosial anda. Sekiranya anda menjalankan kedai pakaian sukan, hantarkan gambar t-shirt atau baju sejuk percuma yang anda tawarkan kepada pelanggan setia yang membuat mesyuarat pembelian atau melebihi jumlah wang tertentu. Anda boleh mengambil gambar item promo itu sendiri atau meminta ahli pasukan anda memodelkan alat pemasaran dengan wajah tersenyum atau menunjuk logo syarikat anda pada pakaian untuk menjadikannya lebih menarik bagi pengguna. Pastikan anda meminta pengikut rangkaian sosial anda untuk berbelanja di kedai dalam talian anda atau mengunjungi laman web anda untuk mencari lokasi runcit terdekat.

Paparan Kedai

Memaparkan alat pemasaran anda di kedai anda akan menarik perhatian pelanggan kepada mereka, dan meningkatkan kemungkinan pengguna akan bertanya bagaimana cara mendapatkan barang tersebut. Paparkan cincin koktel pada manekin yang memegang beg tangan khas syarikat anda. Hantarkan tanda di bawah manekin, mendorong pelanggan untuk bertanya bagaimana mereka boleh mendapatkan barang promosi eksklusif ini. Atau, hantarkan tanda di tetingkap anda yang mengiklankan hadiah percuma dengan setiap pembelian. Gunakan cetakan besar atau ciri menarik seperti sempadan logam atau tanda dengan warna terang untuk menarik pelanggan masuk ke kedai.

Promosi Laman Web

Di laman web anda, iklankan bahawa anda memberikan hadiah promosi kepada pelanggan anda. Jadikan kata-kata itu sebagai pautan aktif, sehingga pelanggan dapat mengkliknya dan memilih dari item pemasaran yang anda tawarkan. Sekiranya anda menjual peralatan tempat tidur dan barangan rumah, selimut lemparan percuma atau set lilin dapat memberi insentif pembelian yang baik. Atau, anda boleh menawarkan item praktikal kepada pelanggan seperti ukuran pita dan lampu suluh yang dihiasi dengan logo syarikat anda untuk membuat pengguna lebih mengetahui jenama anda dan meningkatkan peluang rakan dan keluarga pelanggan melihat logo dan melindungi perniagaan anda.

Bahan Pemasaran

Tampilkan item promosi anda dalam bahan pemasaran anda untuk meningkatkan penjualan dan memberikan lebih banyak hadiah. Sertakan gambar kecil wangian khas syarikat anda di pamflet anda, bersama dengan perincian mengenai cara mendapatkan barang promosi, seperti membeli sebotol minyak wangi atau gel mandian bersaiz penuh. Pastikan gambar mudah dilihat dalam katalog dengan meletakkannya di sampul atau menempelkannya di katalog setiap beberapa halaman untuk mengingatkan pelanggan bahawa item itu boleh menjadi milik mereka pada masa pembelian.