Idea Pemasaran untuk Farmasi Baru

Mesej mendasar dari banyak bahan pemasaran dan pengiklanan mensasarkan pelanggan yang mementingkan kesihatan, kesejahteraan dan pemakanan. Pasar raya mempromosikan mesej ini dalam iklan makanan; kedai kasut mempromosikan kasut senaman; dan kedai rangkaian suplemen vitamin bercakap tentang bagaimana produk mereka akan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan. Farmasi baru juga dapat mempromosikan mesej ini dengan beberapa strategi tambahan.

Lokasi Optimum yang Selamat

Pasar raya semakin banyak menawarkan perkhidmatan farmasi untuk menyediakan belanja sehenti. Rangkaian pasar raya dengan anggaran iklan yang besar sering mempromosikan farmasi dalaman mereka sebagai sebahagian daripada perkongsian dengan farmasi. Ini menguntungkan pasar raya, dengan menarik lebih ramai pelanggan yang mungkin tidak tahu ada farmasi di lokasi. Sekiranya anda ingin menjalankan farmasi anda sebagai perniagaan yang berdiri sendiri, pastikan untuk memilih lokasi dengan lalu lintas tinggi seperti berhampiran hospital atau taman profesional perubatan.

Mendidik Penyedia

Doktor, pembantu doktor dan pengamal jururawat semuanya menetapkan ubat; Oleh itu, didik mereka tentang perkhidmatan anda. Biarkan mereka tahu bahawa anda ingin bekerjasama dengan mereka untuk membantu menguruskan rejimen ubat-ubatan pesakit, dengan itu membebaskan mereka untuk menumpukan perhatian pada bidang lain. Sekiranya kepakaran perubatan tertentu tertumpu di kawasan anda, pelajari tentang set ubat yang paling sering mereka gunakan dan sesuaikan perniagaan anda dengan pengkhususan ini.

Menawarkan Kemudahan

Pengguna menyukai kemudahan; oleh itu, mempunyai laman web yang direka dengan kualiti supaya pelanggan dapat memesan barang bukan preskripsi seperti solek, soda, pembungkus hadiah dan banyak lagi. Beberapa farmasi bahkan mempunyai sistem pesanan mengisi semula dalam talian. Juga, rangkaian sosial, yang digunakan dengan betul, dapat membina kesedaran jenama untuk farmasi tempatan dan bebas. Anda boleh mempromosikan kelab dan program preskripsi umum di laman web ini.

Sertailah Persatuan Profesional

Sertailah satu atau lebih persatuan farmasi AS. Di sana, anda boleh berjumpa dengan profesional penjagaan kesihatan yang lain, bertukar idea dan mengikuti kursus pendidikan berterusan. Anda juga boleh belajar mengenai teknologi dan teknik farmasi yang baru muncul dan membezakan perniagaan anda daripada yang lain.