Cara Membuka Perniagaan Snorkeling

Snorkeling menawarkan beberapa faedah visual selam skuba, tetapi tidak memerlukan sijil atau alat menyelam yang mahal. Snorkeler hanya memerlukan topeng, sirip dan snorkel yang membolehkannya menghirup udara dari permukaan. Banyak snorkelers berduyun-duyun ke destinasi tropika, seperti Caribbean dan Hawaii, kerana laman snorkeling tersebut menawarkan air jernih untuk melihat ikan berwarna-warni dan habitat bawah laut. Perairan Teluk Mexico berhampiran Houston berbeza-beza kerana arus yang kuat, tetapi destinasi pesisir Texas yang lain, seperti Pulau Padre Selatan, menawarkan air yang cukup jernih untuk menyediakan destinasi snorkeling yang menarik.

1

Susunkan perniagaan snorkeling anda. Bekerja dengan Akauntan Awam Bertauliah untuk memilih struktur organisasi terbaik untuk perniagaan snorkeling anda. Format perniagaan biasa merangkumi hak milik tunggal, syarikat S dan syarikat berhad. Minta akauntan anda menyenaraikan kelebihan dan kekurangan setiap entiti perniagaan. Minta contoh perniagaan rekreasi serupa yang beroperasi di bawah setiap struktur.

2

Lengkapkan logistik organisasi dan pelesenan anda. Hubungi pejabat kerani bandar atau daerah anda untuk mendapatkan lesen perniagaan, dan tanyakan mengenai izin lain yang diperlukan untuk beroperasi di bidang kuasa tersebut. Di daerah Houston, prosesnya diperkemas untuk mendorong pengembangan perniagaan kecil. Hubungi atau kunjungi Pusat Perniagaan One Stop City of Houston untuk mendapatkan maklumat lesen dan izin percuma, rujukan ke agensi lain dan Paket "Bermula" yang menangani banyak masalah perniagaan.

3

Memenuhi keperluan insurans dan cukai anda. Bekerja dengan ejen insurans komersial yang mengetahui risiko perniagaan perkhidmatan, serta keadaan khas yang dihadapi oleh perniagaan rekreasi berasaskan air. Tanyakan mengenai insurans liabiliti perniagaan, serta keperluan anda untuk perlindungan liabiliti lain. Hubungi bahagian pendapatan negeri anda mengenai keperluan anda untuk mendapatkan lesen cukai jualan.

4

Sewa lokasi penyimpanan perniagaan dan peralatan. Cari etalase yang kelihatan dan selesa yang merangkumi ruang penyimpanan peralatan sewa. Sekiranya anda merancang untuk melakukan penjualan peralatan runcit, pastikan lokasi anda mempunyai ruang paparan lantai yang mencukupi. Hubungi jabatan pengezonan bandar anda untuk mengesahkan bandar membenarkan perniagaan runcit di lokasi tersebut. Bekerja dengan pembuat tanda untuk membuat papan tanda luaran berwarna-warni yang mempamerkan perniagaan snorkeling anda.

5

Senaraikan pesaing perniagaan snorkeling anda. Kenalpasti perniagaan serantau lain yang melakukan perjalanan snorkeling dan juga menyewa atau menjual peralatan snorkeling. Banyak kedai menyelam menjual peralatan snorkeling selain peralatan selam, jadi kedai ini mewakili pertandingan runcit utama anda. Senaraikan juga kotak besar dan kedai barang sukan.

6

Beli peralatan snorkeling borong anda. Anggarkan jumlah orang yang dapat anda tampung dengan mudah dalam perjalanan snorkeling, dan senaraikan peralatan snorkeling kolektif yang diperlukan untuk pelanggan tersebut. Sertakan snorkel, topeng dan sirip untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Stok beg pengangkutan gear, dan pertimbangkan kasut pantai dan alat perlindungan matahari. Perintahkan peralatan tambahan untuk menyimpan operasi runcit anda dengan secukupnya, jika ada.

7

Pakaian kenderaan pengangkutan snorkeling. Tanya akauntan anda jika sesuai untuk membeli atau menyewa kenderaan untuk mengangkut pelanggan anda ke tempat snorkeling. Berdasarkan nasihatnya, dapatkan kenderaan yang sesuai, seperti van dengan banyak tempat duduk. Rujuk jabatan kenderaan bermotor negeri anda untuk keperluan pelesenan dan pendaftaran. Bekerja dengan syarikat tanda untuk membuat grafik kenderaan luaran berwarna-warni yang berfungsi sebagai papan iklan mudah alih.

8

Ambil kakitangan yang berpengalaman dan berpengalaman. Cari pekerja keluar yang biasa dengan tujuan snorkeling dan menyelam wilayah. Pemberitahuan buletin pasca kampus untuk pelajar kolej dengan jadual yang fleksibel. Letakkan iklan yang diinginkan oleh akhbar untuk veteran tenaga kerja yang mencari kerjaya baru. Lengkapkan kakitangan anda dengan pakaian yang sesuai untuk imej profesional.

9

Pasarkan perniagaan snorkeling anda. Bekerja dengan pereka grafik untuk membuat kad rak berwarna-warni yang menggambarkan perniagaan snorkeling anda dengan jelas. Minta pusat pelawat wilayah menambahkan kad anda ke paparan pusat mereka. Hubungi pengarah pemasaran hotel mengenai harga perjalanan snorkeling yang baik untuk tetamu hotel. Hubungi konvensyen dan biro pelawat bandar anda mengenai pameran rekreasi yang akan datang. Pamerkan perniagaan snorkeling anda di hadapan prospek mencari pengalaman berasaskan air yang menyenangkan dengan pelaburan minimum.