Cara Membuat Pop Flyer di Craigslist

Craigslist menyokong HTML, yang bermaksud bahawa catatan perniagaan Craigslist anda dapat menggunakan HTML untuk gambar dan pautan. Contohnya, jika syarikat anda mengemukakan senarai yang mengiklankan pembukaan kakitangan, ia boleh merangkumi gambar pejabat anda dan pautan ke laman utama syarikat anda. Tetapi jika anda sudah menggabungkan gambar dan teks ke dalam risalah, anda mungkin mahu senarai Craigslist membuka risalah ini daripada memasukkan kandungannya secara langsung dalam siaran. Anda boleh memasukkan kandungan luaran di tetingkap baru dengan menggunakan pautan pop timbul.

1

Setelah menulis kandungan kiriman Craigslist anda, tampal kod berikut ke dalam isi kiriman Craigslist:

2

Ganti "700" dengan tinggi selebaran, diukur dalam piksel, dan ganti "800" dengan lebar pikselnya. Contohnya, untuk membuat risalah pop timbul setinggi 500 piksel dan lebar 600 piksel, ubah kodnya ke:

3

Tambahkan kod berikut untuk memasukkan pautan timbul:

Teks pautan.

4

Setelah memastikan bahawa risalah anda diposkan dalam talian pada pautan yang tersedia, ganti "//www.google.com" dengan URL risalah anda. Contohnya, untuk membuka "//www.company.com/docs/flyer.html" di tetingkap pop timbul, ubah kod ke:

Teks pautan.

5

Gantikan "Tautan teks" dengan kata-kata yang akan menghubungkan ke risalah pop timbul. Contohnya, untuk menggunakan perkataan "Klik untuk perincian", ubah kodnya ke:

Klik untuk maklumat lanjut.