Cara Memulakan Restoran Jerman

Memulakan restoran Jerman tidak bermaksud anda dikehendaki menyajikan pinggan sosej, menghias dinding dengan tanduk, memulakan koleksi patung gnome dan menyewa pelayan yang memakai lederhosen dan dirndls seperti kostum. Restoran Jerman boleh menyajikan campuran makanan tradisional yang berat dan item menu yang lebih ringan untuk memenuhi pelbagai jenis tetamu yang berminat dengan makanan dan budaya Jerman tanpa kitsch.

1

Kunjungi restoran Jerman lain di kawasan anda, catat hiasan, item menu, pakaian seragam pekerja dan pilihan bir. Restoran tradisional di Jerman cenderung menjual barang a la carte; tentukan sama ada anda lebih suka membingkai menu anda dengan cara ini atau memasukkan menu yang lebih inklusif di mana hidangan sampingan menyertai hidangan utama. Cuba kenal pasti bagaimana restoran anda akan berbeza dengan tempat yang ada; mungkin anda boleh menawarkan pembungkus sosej untuk minggu untuk pekerja pejabat atau makan malam mewah di mana pelbagai kursus dipasangkan dengan minuman Jerman terpilih.

2

Sewa atau beli lokasi. Anda mungkin berharap dapat menarik pelanggan dengan lokasi kuno yang menyerupai pondok Jerman; jika ya, cari bangunan yang mempunyai atap dan kotak bunga rendah. Pelanggan cenderung menganggap restoran Jerman sebagai hangat, selesa dan menarik, jadi cari ruang intim dengan bahan seperti kayu, batu atau kaca berwarna. Barang-barang ini juga boleh ditambahkan ke sifat tradisional. Sekiranya bandar anda mempunyai daerah yang secara tidak formal dikhaskan untuk makanan etnik atau budaya Jerman, cari restoran anda di sana.

3

Reka menu anda dengan makanan tradisional Jerman dan lebih ringan. Sekiranya anda tidak biasa dengan masakan Jerman, ini adalah masa yang sesuai untuk mengupah pengurus dapur atau ketua koki berpengetahuan. Tingkatkan keaslian tempat anda dengan menawarkan lebih banyak daripada barang-barang yang diharapkan. Jangan hanya melayani bratwurst; menghidangkan pelbagai jenis termasuk bratwurst Coburger panggang pinecone, bratwurst Kulmbacher sapi muda dan bratwurst Nordhessische babi yang dibumbui. Item menu lain mungkin termasuk sandwic Reuben, salad kentang panas, roti rai segar, meatloaf dan gulungan kubis.

4

Menggaji kakitangan yang biasa dengan dan menghargai budaya Jerman. Pekerja yang berbahasa Jerman, berasal dari Jerman atau pernah berkunjung ke Jerman menjadikan mereka pekerja yang ideal, kerana pelanggan ingin merasakan semangat sebenar mengenai pengalaman makan. Semasa wawancara, minta calon pekerja untuk menerangkan hidangan dan bir Jerman kegemaran mereka. Sekiranya anda bertemu dengan pandangan kosong, teruskan. Sesi latihan pasca pengambilan boleh membantu menambah pengetahuan khusus menu.

5

Mengadakan pembukaan besar untuk memperkenalkan restoran anda kepada masyarakat. Sampel mustard, sampel sosis yang digigit dan penjelasan mengenai proses bir Jerman akan membantu menarik orang ramai. Tanya Dewan Bandaraya sama ada anda dapat mengedarkan sampel kecil bir Jerman. Ini adalah masa yang berkesan untuk mengumpulkan alamat e-mel untuk senarai mel anda. Dapatkan tukang masak untuk menerangkan nuansa resipi Jerman.