Cara Beriklan Dengan Sepanduk di Bahagian Atas Blogger Header

Penjualan ruang iklan atau iklan gabungan membolehkan blogger atau pemilik laman web mengewangkan harta tanah maya. Di platform Blogger percuma, bar sisi dan footer blog mempunyai kawasan alat untuk penambahan kandungan dan iklan. Ruang penempatan alat tidak tersedia secara lalai di atas bahagian tajuk blog. Untuk menambahkan iklan ke bahagian blog ini, anda mesti menambahkan kod ke templat blog anda untuk membuat alat untuk iklan itu berada sebelum anda dapat menempelkan kod untuk setiap iklan.

1

Lawati laman web Blogger. Log masuk ke laman web dengan e-mel dan kata laluan Google anda.

2

Klik nama blog yang ingin anda edit di laman akaun Blogger anda.

3

Klik butang "Templat" di sebelah kiri halaman Blogger anda. Klik "Sandaran / Pulihkan templat diikuti dengan" Muat turun templat penuh. "Tepat di bawah perintah ini adalah tempat untuk memuat naik salinan sandaran templat anda semasa sekiranya berlaku kesalahan semasa penyesuaian blog.

4

Klik "Edit templat." Periksa butang "Luaskan templat widget" untuk memastikan semua kod blog anda dapat dilihat. Halaman akan dikitar semula untuk menunjukkan ciri-ciri yang sebelumnya tersembunyi.

5

Klik tab "Tetapan" di penyemak imbas web anda dan kemudian butang "Cari". Pengecualian adalah Internet Explorer yang memerlukan anda mengklik "Tetapan" diikuti dengan "Fail" dan "Cari di halaman ini." Sebagai alternatif, tahan butang "Ctrl" dan ketuk kekunci "F" pada papan kekunci anda untuk memunculkan kotak carian.

6

Carian untuk . Sebagai alternatif, cari elemen individu "header," "showaddelement," dan "lock =" tanpa tanda petik. Ini mungkin diperlukan jika anda sebelumnya telah mengubah bahagian kod tajuk.

7

Tukar nombor "maxwidgets" dari "1" menjadi "2" sambil ubah juga "showaddelement" menjadi yes dan "lock: 'true'" menjadi "false '". Kod baru anda akan kelihatan seperti ini:

8

Klik "Pratonton" untuk memastikan anda tidak sengaja mengubah kod di tempat lain yang boleh mempengaruhi paparan blog anda. Anda tidak akan melihat perubahan anda sehingga unit iklan diletakkan di dalam ruang alat yang dibuat. Klik "Simpan templat" jika anda berpuas hati dengan gambar pratonton.

9

Klik "Layout" di menu blogger utama di sebelah kiri halaman web semasa anda. Kawasan alat baru kini terletak di atas tajuk anda dengan tulisan "Tambahkan alat" yang dipaparkan di bahagian depan.

10

Klik "Tambahkan alat" di kawasan di atas tajuk anda. Klik "Html / JavaScript."

11

Salin dan tampal dalam kod iklan yang disediakan oleh pemasar afiliasi atau penaja iklan anda. Pautan yang disediakan mengandungi kod penjejakan untuk memastikan anda dikreditkan dengan betul untuk penjualan rujukan, jadi elakkan mengedit kod ini. Klik "Simpan."

12

Klik "Tambahkan alat" diikuti dengan "AdSense" jika anda lebih suka menambahkan sepanduk Google Adsense ke alat baru anda dan bukannya iklan afiliasi. Pilih ukuran unit iklan pilihan anda dan klik "Simpan."