Tidak ada bar tatal di Sharepoint

Ciri bar tatal muncul secara mendatar atau menegak di SharePoint ketika ukuran limpahan berlaku berdasarkan tetapan ketinggian dan lebar halaman atau kawalan bahagian Web. Menetapkan ketinggian dan lebar tetap untuk kawalan bahagian Web SharePoint dapat menghasilkan limpahan yang akan menyebabkan bar tatal menegak atau mendatar muncul. Melepaskan bar tatal di SharePoint melibatkan menetapkan sifat tinggi dan lebar kawalan bahagian Web untuk menyesuaikan diri secara automatik di zon bahagian Web. Walau bagaimanapun, jika anda perlu mengekalkan ketinggian atau lebar tetap, edit sifat gaya tatal dan limpahan kawalan bahagian Web sebagai gantinya.

1

Buka halaman SharePoint yang mengandungi bahagian Web yang mengandungi bar tatal yang ingin anda alih keluar.

2

Pilih pilihan "Halaman" di bahagian atas laman di sebelah "Browse". Pilih item "Edit" dari pita dan klik "Edit" untuk mengubah isi halaman.

3

Buka menu bahagian Web dan pilih "Edit Bahagian Web." Apabila panel sifat bahagian Web muncul, klik "+" di sebelah tajuk "Penampilan" untuk berkembang. Sekiranya bahagian Web anda mengandungi tetapan tinggi dan lebar tetap, tetapkan nilainya ke "Tidak, sesuaikan dengan zona muat." Tindakan ini harus mengeluarkan bar tatal dari bahagian Web anda jika anda tidak perlu mempunyai tetapan lebar atau tinggi yang tetap.

4

Pilih "Format Teks" di bawah menu "Alat Penyuntingan". Pilih "Edit Sumber HTML" dari menu drop-down menu pita "HTML" untuk mengaktifkan penyunting sumber.

5

Ubah tetapan dalam kod sumber untuk mencerminkan tatal = "tidak" dan limpahan = "tersembunyi".