Cara Mengesahkan Kupon Facebook

Kliping kupon telah menjadi aktiviti arus perdana sejak pergantian abad ini, dengan laman web, blog dan bahkan program televisyen yang dikhaskan untuk hiburan hemat ini. Banyak syarikat menawarkan pautan ke kupon di halaman Facebook mereka, yang boleh dimuat turun dan dicetak. Sayangnya tidak semua kupon dalam talian sah, dan kupon palsu adalah masalah bagi pengguna dan peruncit. Namun, ada cara untuk mengesahkan kesahihannya sebelum anda menggunakan atau menerima kupon Facebook.

1

Log masuk ke Facebook dan klik pautan untuk kupon yang dimaksudkan. Sekiranya anda diminta membayar kupon, mereka mungkin tidak sah. Sekiranya anda melihat gambar kupon itu sendiri di skrin anda, itu mungkin tidak sah. Sebilangan besar kupon yang sah tidak akan dipaparkan secara langsung, tetapi mesti dicetak.

2

Cetak kupon dan periksa dengan teliti. Sekiranya kod bar tidak lengkap, atau jika ia tidak mempunyai tarikh luput, kemungkinan ia sah adalah lebih rendah.

3

Periksa spesimen anda dengan senarai kupon palsu yang diketahui yang dikendalikan oleh Coupon Information Corporation, sebuah organisasi industri yang mewakili pengeluar yang menggunakan kupon yang sah untuk mempromosikan barang mereka.

4

Sahkan kupon yang dapat dicetak dengan memasukkan nombor siri mereka di Pusat Sumber Coupon di laman web Coupons, Inc. Gambar yang dipaparkan harus sesuai dengan kupon anda, titik demi titik. Sekiranya penampilan atau perinciannya berbeza, kupon anda adalah palsu.

5

Hubungi pengeluar produk secara langsung untuk mengesahkan sama ada ia telah menyediakan kupon jenis itu di Facebook. Sekiranya disahkan bahawa kupon anda sah, anda boleh menggunakannya atau menerimanya dengan hati nurani.