Buku Pantas: Fail Syarikat Anda Tidak Ada Satu atau Lebih Rekod Gaji

Dokumen QuickBooks merangkumi gabungan nombor ID cukai, kredit dan pembayaran yang kompleks, maklumat pekerja, rekod vendor dan pelanggan dan data akaun bank. Sekiranya komputer anda hancur, fail QuickBooks anda tidak akan terbuka, atau anda membuat ralat kemasukan data utama, anda dapat memulihkan fail anda dari sandaran. Memilih sandaran yang salah boleh mencetuskan mesej ralat yang menunjukkan hilangnya data yang berkaitan dengan perkhidmatan pemungutan cukai dan pembayaran dalam talian yang anda gunakan dengan QuickBooks.

Mesej Ralat Hilang-Rekod

Sekiranya QuickBooks memaparkan mesej ralat yang menyatakan bahawa "Fail syarikat anda tidak mempunyai satu atau beberapa rekod pembayaran gaji", mesej tersebut menunjukkan masalah yang boleh berlaku jika anda mendaftar untuk E-pay dan E-file. Pulihkan data dari sandaran fail syarikat QuickBooks anda. Memulihkan sandaran yang sudah lapuk boleh menyebabkan anda tanpa set data syarikat yang lengkap dan lengkap, memicu mesej ralat ini mengenai kehilangan maklumat pemfailan cukai dalam talian dan pembayaran. Amaran di skrin tidak menunjukkan gangguan dalam kemampuan anda menggunakan perkhidmatan E-file atau E-pay.

Pilihan E-Filing

Apabila anda mendaftar dalam program e-file Internal Revenue Service, yang disebut EFTPS, anda mendapat pilihan untuk membayar cukai secara digital, menggunakan perkhidmatan dalam talian atau telefon. Selain itu, beberapa negeri menerima pulangan e-fil. Pada Januari 2014, Georgia, Illinois, Indiana, Virginia dan Wisconsin juga menerima pemfailan elektronik W-2s. Di 45 negeri lain, jika anda menggunakan QuickBooks bersama dengan Microsoft Excel 2003 atau yang lebih baru, dan mendaftar untuk Langganan Penggajian yang Disempurnakan Intuit, anda boleh menyiapkan W-2 dalam bentuk yang boleh anda muat naik ke agensi pajak yang sesuai.

Perkhidmatan E-Pay

Bersama dengan memfailkan dokumen cukai secara elektronik, IRS dan banyak negeri memberikan pilihan yang boleh anda gunakan untuk membuat pembayaran dan deposit cukai melalui kaedah dalam talian dan digital. Dengan langganan perkhidmatan gaji QuickBooks, anda dapat menjadualkan dan membayar cukai gaji tanpa menggunakan dokumen kertas. QuickBooks juga menawarkan peringatan tepat pada masanya untuk memastikan pembayaran anda mengikut jadual dan membantu mengelakkan denda pembayaran lewat. Pilihan Pembayaran Gantian termasuk pengiriman wang berjadual untuk item yang tidak dapat anda daftarkan dalam e-bayar, seperti premium insurans kesihatan atau sumbangan 401 (k).

Pemulihan Data QuickBooks

Fail syarikat QuickBooks mengandungi maklumat dan rekod transaksi yang anda masukkan untuk perniagaan anda. Apabila anda perlu memulihkan fail syarikat dari sandaran, anda dapat memilih dari pelbagai sumber, bergantung pada bagaimana anda mengarkibkan data dan versi QuickBooks yang anda gunakan. Anda boleh mengakses Intuit Data Protect dari submenu Syarikat Backup menu File, di bahagian Status Backup di laman Utama. QuickBooks memaparkan kotak dialog Pulihkan Selesai untuk mengetahui prosedur pemulihan Data Protect yang berjaya. Perkhidmatan QuickBooks Online Backup membina arkib yang disulitkan dalam potongan termampat 5MB sekeping pada pelayan yang dikendalikan oleh Intuit. Perkhidmatan ini dijalankan dari program dengan nama yang sama yang boleh anda akses dari skrin atau butang Mula Windows.

Bagaimana untuk teruskan

Sekiranya anda melihat mesej ralat QuickBooks yang berkaitan dengan catatan yang hilang, periksa fail syarikat anda untuk mengetahui kelengkapan data dan buat semula sebarang e-pembayaran yang hilang yang muncul di tetingkap Bayaran Liabiliti Berjadual. Untuk setiap item yang hilang, buat cek liabiliti, bukan e-pembayaran pengganti, untuk mengelakkan pendua rekod atau kiriman wang. Hapus centang "Untuk Dicetak" dan gunakan bidang nombor cek untuk menandakan cek liabiliti sebagai e-pembayaran.