Pemberian Kerajaan untuk Wanita Tunggal Dengan Perniagaan Kecil

Seorang usahawan menghadapi banyak cabaran ketika memulakan perniagaan kecil. Bagi pemilik perniagaan yang bercita-cita dan juga wanita lajang, banyak program menawarkan peluang untuk memohon geran. Pemberian ini dapat memberi pengusaha perniagaan milik wanita modal permulaan dan kepakaran yang mereka perlukan untuk membina idea mereka menjadi perusahaan yang maju.

Geran Pendidikan

Banyak agensi persekutuan, negeri dan tempatan menawarkan geran pendidikan untuk wanita bujang. Pemberian ini membolehkan wanita lajang mengikuti kelas perniagaan di kolej dan universiti komuniti tempatan, dengan guru berpengalaman dan bersama pengusaha lain. Kelas-kelas tersebut juga mengajar wanita mengenai pelbagai aspek dalam menjalankan perniagaan, termasuk penjualan, pemasaran, perakaunan dan perkhidmatan pelanggan. Geran pendidikan memberi pemohon ini akses kepada kemahiran yang mereka perlukan untuk mengubah idea mereka menjadi kenyataan.

Geran Latihan

Agensi kerajaan juga memberikan geran untuk wanita lajang yang menggunakan perniagaan kecil mereka sebagai kawasan latihan bagi pekerja yang memerlukan kemahiran pekerjaan baru. Ketika graduan baru memasuki tenaga kerja, dan ketika teknologi berkembang dan jalan kerjaya berubah, banyak pekerja perlu memperoleh atau menyesuaikan bakat mereka untuk memenuhi pasaran buruh yang berubah. Perniagaan milik wanita sering berada dalam kedudukan yang unik untuk memohon geran latihan tenaga kerja yang dapat memenuhi keperluan kedua-dua majikan dan bakal pekerja.

Geran Teknologi

Dari rangkaian data besar hingga telefon pintar yang sesuai di dalam saku, teknologi maklumat telah menjadi salah satu industri yang paling diminati dalam beberapa tahun kebelakangan. Permulaan teknologi milik wanita dengan misi untuk mengembangkan inovasi teknologi baru dapat memohon geran penyelidikan kerajaan. Program Penyelidikan Inovasi Perniagaan Kecil (SBIR) adalah geran persekutuan yang menyediakan dana untuk penyelidikan dan pembangunan, dengan tujuan untuk menyalakan percikan inovasi teknologi dalam sektor perniagaan kecil negara.

Geran Penyelidikan

Satu lagi geran persekutuan, Program Pemindahan Teknologi Perniagaan Kecil (STTR), membiayai syarikat yang menggabungkan kemahiran keusahawanan sektor perniagaan dengan usaha penyelidikan berteknologi tinggi dari makmal universiti teratas. Geran ini dibiayai oleh beberapa agensi kerajaan, termasuk Jabatan Pertahanan, Tenaga dan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia. Wanita lajang dengan kepakaran saintifik dan kecerdasan perniagaan boleh memohon hibah ini sebagai kaedah untuk melancarkan aplikasi terbaru dan paling menarik dalam komunikasi, perubatan, atau bidang teknikal lain.

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan

Walaupun banyak peluang untuk hibah kerajaan tersedia untuk wanita lajang yang ingin memulakan atau mengembangkan perniagaan kecil, semua program ini sangat kompetitif dan memerlukan penyelesaian proses permohonan yang mendalam. Walau bagaimanapun, pemberian yang diberikan dari agensi persekutuan, negeri dan komuniti, bersama dengan yayasan swasta dan kumpulan bukan untung, dapat menyediakan cara untuk memulakan wanita ini ke arah keusahawanan dan kebebasan kewangan.