Petua Perniagaan Avon

Ditubuhkan pada tahun 1886 oleh sebagai California Perfume Company, Avon telah berkembang menjadi salah satu syarikat produk pengguna yang paling berjaya di dunia. Model penjualan langsungnya telah memberi orang semangat semangat keusahawanan untuk memulakan perniagaan mereka sendiri menjual produk Avon sebagai wakil penjualan bebas. Wakil jualan bebas dapat bekerja dari rumah, mengatur waktu mereka sendiri dan memperoleh banyak sokongan daripada organisasi. Walaupun perniagaan ini memerlukan kerja keras, perniagaan ini boleh menjadi kerjaya yang berjaya dan bermanfaat sekiranya beberapa petua dipraktikkan.

Jual Dalam Talian

Avon telah melangkah ke abad ke-21. Antaramuka dalam taliannya kini membolehkan wakil jualan bebas menjual produk Avon melalui Internet, memberikan kemampuan kepada penjual untuk menjangkau pelanggan di luar kawasan tempatan mereka. E-perwakilan menerima laman web Avon mereka sendiri untuk menerbitkan kad perniagaan, brosur dan bahan promosi lain yang digunakan untuk menarik pelanggan. Melalui laman web yang komprehensif ini, wakil penjualan dapat memantau penjualan, mengesan penghantaran dan memesan produk. Portal web bahkan boleh digunakan oleh wakil jualan dalam peranan kepemimpinan untuk menguruskan mereka di bawahnya. E-perwakilan dikenakan yuran nominal selama setiap kitaran kempen untuk penyelenggaraan laman web. Walau bagaimanapun, bayaran ini akan dikecualikan sekiranya penjualan dilakukan semasa kempen.

Promosikan Jenama

Wakil jualan bebas untuk Avon dinasihatkan untuk mempromosikan jenama tersebut sebagai cara untuk mengumpulkan penjualan. Organisasi ini menyediakan perwakilan dengan pelbagai sumber untuk menyokong usaha ini. Wakil jualan bebas digalakkan agar kad nama mereka dicap dengan logo syarikat. Avon juga menawarkan perkhidmatan e-mel percuma untuk penjual yang ingin menerbitkan buletin pelanggan. Di samping itu, syarikat ini memberi kemampuan kepada wakil jualan bebas untuk memasarkan jenama ketika berbelanja. Avon membenarkan wakil membeli cek peribadi yang memaparkan logo Avon, gambar produk dan tajuk dan maklumat hubungan wakil.

Ketahui Dasar

Avon sangat melindungi jenamanya. Syarikat telah menetapkan berbagai standar mengenai penggunaannya, dan perusahaan berusaha keras untuk mendidik perwakilan penjualan bebas mengenai peraturan tersebut. Perwakilan mesti memahami setiap dasar ini. Ketidakpatuhan dapat mengakibatkan pengusiran dari program perwakilan, serta tindakan hukum.

Mungkin dasar terbesar yang dilaksanakan oleh Avon mengarahkan cara wakil mesti menghadirkan diri kepada umum. Wakil jualan bebas bukan pekerja Avon, dan tidak boleh memberikan kesan bahawa mereka sebenarnya. Sebarang bahan promosi atau surat-menyurat yang berasal dari wakil mesti menyatakan dengan jelas bahawa individu tersebut adalah wakil jualan bebas.