Surat Susulan kepada Prospek Jualan

Prospek penjualan yang berpotensi mempunyai banyak pesan yang bersaing dengan masa dan perhatiannya. Menghantar surat susulan ke prospek penjualan adalah tindakan penting, kerana ini menunjukkan bahawa anda berminat untuk memenuhi keperluannya. Surat susulan juga diperlukan kerana seringkali memerlukan banyak percubaan untuk menukar prospek menjadi pelanggan.

Masa

Segera ikuti prospek setelah bertemu dengannya atau setelah dia menunjukkan minat terhadap produk atau perkhidmatan anda. Respons segera memberi kesan kepada kebanyakan prospek kerana memberitahu bahawa syarikat anda diurus dengan baik, berminat dengan perniagaan dan permintaan mereka.

Pendekatan Berurutan

Kembangkan urutan surat tindak lanjut dengan prospek untuk menjaga kesadaran terbaik, sehingga penawaran Anda tetap di depan prospek sementara dia mempertimbangkan pembekal lain. Banyak organisasi penjualan hanya menindaklanjuti sekali dengan surat penjualan. Mesej susulan yang sopan dan konsisten akan membezakan syarikat anda dari persaingan.

Perhatian

Semua surat prospek penjualan susulan anda harus segera menarik perhatian prospek dan memberinya alasan untuk membaca keseluruhan surat anda. Kembangkan tajuk utama yang menarik perhatian untuk setiap huruf. Tajuk utama adalah iklan untuk surat jualan. Sekiranya ditulis dengan betul, ini memaksa prospek untuk terus membaca.

Pencengkam

Masukkan peraih dalam surat jualan anda. Grabbers adalah sisipan huruf tiga dimensi. Sekiranya prospek menerima surat yang mempunyai sisipan, kerana alasan ingin tahu sahaja dia mungkin akan membuka surat itu. Salah satu contoh sisipan adalah aspirin dengan kata-kata seperti “Adakah masalah pesanan menyebabkan anda sakit kepala? Saya menulis kepada anda mengenai penyelesaian yang akan membuat semua masalah pesanan anda hilang. "

Ajakan Bertindak

Setiap surat susulan harus mengandungi ajakan bertindak. Ajakan bertindak meminta prospek untuk melakukan sesuatu setelah membaca surat itu. Contohnya, "Angkat telefon dan hubungi kami di 555-1212 untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program diskaun khas kami."

Kekurangan

Gunakan kelangkaan sebagai alasan untuk prospek mengambil tindakan. Sebagai contoh, “Harga potongan khas ini hanya tersedia sehingga akhir bulan. Jimat wang sekarang dengan membuat pesanan anda. Anda dan dompet anda akan gembira melakukannya. "

Penjejakan dan Pengujian

Jejaki semua hasil dari surat jualan anda. Surat mana yang menyebabkan prospek mengambil tindakan? Uji terus surat tindak lanjut yang berbeza untuk prospek penjualan untuk menentukan yang terbaik.