Cara Membuka Konsol Utama dalam Trend Micro

Sekiranya perniagaan anda menjalankan Trend Micro Internet Security untuk melindungi komputernya dari serangan virus, ada kalanya menjalankan imbasan berjadual tidak mencukupi. Apabila anda ingin menjalankan imbasan baru atau memeriksa kemas kini segera, anda perlu membuka konsol utama.

Ikon Dulang Sistem

Anda boleh mengakses Trend Micro Internet Security melalui salah satu ikon di baki sistem. Kembangkan baki sistem dengan mengklik anak panah kecil ke atas pada bar tugas dan cari ikon Trend Micro. Bentuknya seperti lingkaran merah kecil, dengan anak panah putih melilit di sekelilingnya. Klik dua kali ikon ini untuk melancarkan konsol utama.

Ikon muka layar

Anda juga boleh mengklik ikon Trend Micro di desktop anda. Kecuali dinyatakan sebaliknya semasa pemasangan, Trend Micro secara automatik akan membuat ikon jalan pintas di desktop anda. Sekiranya anda tidak memilih untuk membuatnya, anda dapat melakukannya kapan saja dengan mencari program di Windows Explorer, mengklik kanan dan memilih "Buat Jalan pintas." Kemudian salin dan tampal jalan pintas ke desktop.

Mula Pautan Menu

Anda juga boleh mengakses konsol utama Trend Micro dari Menu Mula. Klik butang "Mula" Windows dan pilih "Semua Program." Pilih folder "Trend Micro" dan pilih pilihan untuk melancarkan konsol utama Trend Micro.

Bar Carian

Sekiranya semua kaedah pelancaran lain tidak tersedia, anda boleh menggunakan fungsi carian di menu Mula. Klik butang "Mula" Windows, dan ketik "Trend Micro" di bidang Carian. Mungkin perlu beberapa saat ketika Windows mencari komputer anda, tetapi akhirnya rangkaian pautan yang berkaitan dengan Trend Micro akan muncul. Pilih ikon untuk Trend Micro Internet Security, yang akan melancarkan program konsol utama.