Petua Iklan untuk Perniagaan Penjagaan Kanak-kanak

Penjagaan harian adalah suatu keharusan bagi kebanyakan keluarga yang bekerja dengan anak kecil. Usaha promosi untuk pusat jagaan harian bergantung pada pasaran sasaran, anggaran iklan dan idea anda tentang pelanggan yang ideal. Dengan beberapa idea kreatif, masa dan usaha, anda dapat mencari idea pengiklanan untuk hampir semua anggaran.

Majalah Keibubapaan Daerah

Cuba iklankan di majalah ibu bapa dan keluarga tempatan. Sebilangan besar majalah ini dikeluarkan secara percuma di kedai runcit, perpustakaan dan pejabat doktor. Kembangkan iklan yang menarik untuk penjagaan harian anda atau gunakan perkhidmatan reka bentuk majalah, jika ditawarkan. Adakah lokasi anda ditambahkan sebagai laman pengedaran dan berikan jurnal kepada ibu bapa dan kakitangan anda, mendorong mereka untuk mengedarkan semula penerbitan itu kepada ibu bapa yang lain.

Promosi Dalaman

Dapatkan pasaran yang sudah anda miliki dengan kakitangan dan keluarga semasa yang menggunakan perkhidmatan anda. Mengadakan rumah terbuka dan meminta ibu bapa menjemput rakan / keluarga. Menawarkan insentif untuk merujuk keluarga baru. Hantarkan tanda di luar pejabat anda untuk memberitahu orang awam bahawa anda kini mempunyai bukaan. Anda juga boleh menawarkan bonus kakitangan untuk rujukan.

Papan Buletin

Papan buletin adalah satu lagi kaedah terbaik untuk beriklan. Kini terdapat di kebanyakan lokasi, anda boleh menjumpainya di bank, memeriksa kedai tunai, pusat rekreasi, pusat komuniti, gereja dan salon kecantikan dan gunting rambut. Dekati lokasi-lokasi ini dan tanyakan tentang meninggalkan bahan iklan seperti risalah, poster, kad nama dan kad pos. Beberapa perpustakaan juga mempunyai slot di mana anda boleh meninggalkan bahan promosi.