Cara Menempatkan Lagu di Latar Belakang Laman Web

Audio dapat meningkatkan laman web syarikat anda dan menarik pengunjung anda apabila digunakan dengan betul untuk mengatur suasana hati atau menimbulkan kegembiraan. Lagu latar atau audio latar dimainkan ketika halaman Web dibuka dan tidak menawarkan kawalan main balik pendengar. Pastikan audio latar belakang anda pendek dan tidak mengganggu apabila mungkin untuk melibatkan pelanggan anda dan bukannya melarikannya. Kumpulan tag pengaturcaraan HTML HTML merangkumi tag “” untuk memasukkan audio ke dalam laman Web anda.

1

Lancarkan penyunting teks atau HTML dan buka laman Web tempat anda ingin menambahkan audio.

2

Taipkan tag permulaan "" (tanpa tanda petik di sini dan di seluruh). Sertakan atribut "src" di dalam tag semat. Atribut ini membolehkan anda menunjukkan lokasi fail audio anda. Ketik lokasi pelayan atau jalur URL ke fail audio anda sebagai nilai "src". Taipkan tag akhir "". Kod yang dihasilkan kelihatan seperti contoh ini:.

3

Ketik parameter tambahan untuk mengawal pemutaran audio, menggunakan nilai benar atau salah. Atribut "autostart" mengawal sama ada muzik bermula secara automatik semasa halaman dibuka. Anda boleh memainkan audio sekali atau pada gelung berterusan dengan menggunakan atribut "loop". Mod "tersembunyi" memaparkan atau menyembunyikan kawalan pengguna. Contoh berikut menghasilkan audio latar yang bermula apabila halaman dibuka, dimainkan sekali sahaja dan tidak memaparkan kawalan pengguna:.

4

Simpan halaman Web dan lihat di penyemak imbas Internet untuk menguji fungsi lagu latar.