Strategi Promosi untuk Syarikat Kitar Semula

Syarikat kitar semula anda mesti menggunakan pelbagai strategi promosi untuk mendapatkan produk buangan dari syarikat atau isi rumah supaya anda dapat menyusun, memproses dan mengubah bahan menjadi komoditi yang menguntungkan. Mengenal pasti sasaran pasaran anda adalah kunci untuk mengetahui strategi mana yang akan digunakan. Mempromosikan perkhidmatan kitar semula kepada pengeluar dan pemaju pembinaan jauh berbeza daripada mendorong penduduk kawasan anda menyerahkan bahan kitar semula. Setelah anda membezakan pasaran anda, mesej yang anda kembangkan akan memberi lebih banyak kesan.

Mendidik dengan Faedah

Anda mungkin perlu memberi tahu pasaran sasaran anda tentang faedah melaksanakan program kitar semula di rumah atau di pejabat jika konsepnya baru di kawasan ini. Manfaatnya termasuk menjauhkan bahan dari tempat pembuangan sampah yang cepat mengisi atau membantu alam sekitar dengan tidak memasukkan bahan ke sampah yang tidak akan hancur. Bekerjasama dengan perniagaan tempatan dan organisasi bukan untung untuk memulakan program kitar semula kejiranan untuk membantu membina kepercayaan dan meningkatkan jenama anda. Sumbangkan sebahagian keuntungan anda kepada organisasi bukan untung untuk mendapatkan lebih banyak kredibiliti.

Laman Web

Gunakan laman web anda untuk mempromosikan idea kitar semula dengan memasukkan jam dan hari kemudahan anda dibuka untuk orang ramai menyerahkan bahan buangan mereka. Sebutkan lokasi mana-mana bekas kitar semula yang anda sediakan di mana orang boleh meninggalkan barang kitar semula mereka di luar waktu. Berikan gambar dan penerangan terperinci mengenai produk yang anda terima, seperti kaca, logam, plastik atau kertas. Sekiranya anda menjual kepada syarikat pembinaan dan pengeluar, nyatakan faedah seperti mengambil bahan mentah mereka untuk mengangkutnya ke kilang anda untuk diproses. Anda mungkin ingin memberikan kemas kini harga harian syarikat-syarikat ini untuk mendapatkan bahan mereka di kilang kitar semula anda jika anda dapat membayar harga yang lebih baik daripada pesaing anda.

Surat Terus

Hantarkan surat kiriman terus kepada syarikat yang menghasilkan banyak bahan buangan, seperti syarikat pembinaan, subkontraktor, perombak dan pengeluar yang bekerja dengan keluli atau bahan lain yang tidak berbahaya. Terangkan apa yang menjadikan syarikat anda berbeza dari pesaing, seperti lokasi yang sesuai, pengetahuan dan pengalaman anda dalam industri atau reputasi syarikat anda kerana menyediakan perkhidmatan cepat atau cepat untuk membersihkan laman web. Untuk pengguna, gunakan rangkaian poskad pos langsung atau risalah yang dihantar setiap atau dua bulan untuk mengingatkan orang ramai bahawa kemudahan anda ada untuk mengendalikan barang kitar semula mereka.

Akhbar Percuma

Cari cara untuk membuat berita mengenai syarikat anda, seperti menghantar siaran berita jika anda bekerjasama dengan syarikat lain atau organisasi nirlaba untuk memulakan program kitar semula. Berikan petua dan maklumat mengenai kitar semula untuk pemilik rumah dan penghuni pangsapuri sehingga mereka memahami pentingnya kitar semula dan bersemangat untuk membawa bahan buangan mereka ke kemudahan anda. Siaran berita lain boleh memberi tumpuan kepada peralatan pengekstrakan canggih anda atau bagaimana produk akhir diubah menjadi produk lain.