Cara Menjalankan Taqueria

Rasa dan bau taco yang enak dapat membawa orang berlari. Kembangkan reputasi untuk taco asli terbaik dan perhatikan bentuk garis dengan pelanggan dari jauh dan jauh. Walau bagaimanapun, taqueria yang hebat tidak berlaku begitu sahaja. Perancangan dan pengurusan yang sangat baik untuk menetapkan taqueria selain dari kumpulan makanan segera Mexico dan kedai-kedai tempatan yang bersaing di begitu banyak pasar di seluruh negara - terutama di negara-negara barat.

1

Mengupah kakitangan yang cekap, rajin dan boleh dipercayai. Dalam taqueria, orang adalah segalanya kerana mereka menggabungkan rasa untuk membuat makanan istimewa, berurusan dengan pelanggan dan bekerja dengan cepat untuk mengumpulkan makanan untuk orang ramai yang menunggu. Tambahan pula, restoran terdedah kepada kecurian pekerja. Anda memerlukan orang yang tidak akan mengosongkan bilik simpanan atau simpanan wang anda.

2

Cari pembekal terbaik. Anda memerlukan bahan segar dan beraroma untuk menjadikan makanan anda menonjol, tetapi juga harga yang baik jika anda ingin memperoleh keuntungan. Setiap pemilik restoran dan makanan mesti memutuskan kedudukannya mengenai dilema kualiti berbanding harga.

3

Latih pekerja anda untuk membuat barang khas anda mengikut kehendak anda. Bekerja dengan tukang masak bagaimana cara membumbui daging, sediakan sos dan perasakan kacang untuk mendapatkan rasa bernuansa khas dan tepat yang menjadikan taqueria anda popular.

4

Bekerja dengan pasukan anda untuk kemahiran perkhidmatan pelanggan. Pastikan ahli pasukan mengetahui cara menerima pesanan dengan tepat dan memeriksa kesilapan. Ajar mereka cara memberi salam kepada pelanggan, menangani masalah dan memastikan orang mahu kembali. Lagipun, cara pelanggan merasakan restoran lebih banyak daripada makanan.

5

Kembangkan hubungan mesra dengan kakitangan anda. Bagaimana perasaan pekerja terhadap tempat kerja mereka sangat mempengaruhi prestasi mereka. Menjadi jurulatih yang menyokong akan memotivasi mereka dan meningkatkan prestasi. Kedinginan, jarak dan sikap autoritarian menimbulkan kekecewaan dan menimbulkan masalah dengan semangat dan keberkesanan. Yang mengatakan, jangan jadi rakan sebaya. Kakitangan anda perlu menghormati anda dan pihak berkuasa anda sebagai pengurus atau pemilik.

6

Menjaga dapur dan premis yang bersih. Anda bukan sahaja perlu menjalani pemeriksaan kesihatan daerah, tetapi pelanggan juga melihat kebersihannya. Oleh kerana banyak taquerias dan trak katering makanan mempunyai reputasi buruk terhadap kesihatan dan keselamatan, anda boleh membezakan diri dengan memberikan makanan yang hebat di persekitaran yang bersih dan boleh dipercayai.

7

Pasarkan taqueria anda. Gunakan brosur, kupon, sepanduk dan iklan untuk memberi tahu penduduk tempatan tentang makanan anda. Pertimbangkan untuk membuat makan tengah hari atau makan malam istimewa untuk membawa pelanggan baru. Yang paling penting, pastikan setiap pelanggan mempunyai makanan dan pengalaman yang hebat untuk mengembangkan pelanggan dari mulut ke mulut dan berulang.