Cara Menambah Berbilang Orang ke Senarai Twitter

Dengan lebih daripada 500 juta pengguna berdaftar, Twitter dapat menyediakan platform promosi berharga kepada pemilik perniagaan. Usahawan dapat membuat akaun percuma di perkhidmatan blog mikro untuk mengeluarkan pengumuman syarikat, memperkenalkan produk baru dan berinteraksi dengan pelanggan. Twitter juga boleh menjadi sumber yang baik untuk mengumpulkan kecerdasan pasaran, suatu aktiviti yang dipermudah dengan ciri "Daftar" perkhidmatan. Sekiranya anda adalah pemilik perniagaan di Twitter, anda boleh menggunakan senarai untuk mengikuti garis masa gabungan akaun tertentu. Anda boleh membuat dan menambahkan beberapa ahli ke senarai Twitter hanya dengan beberapa klik.

1

Navigasi ke laman web Twitter. Klik pautan "Log masuk" di bar navigasi atas dan masukkan kelayakan log masuk anda. Twitter memuat halaman dengan butiran akaun dan garis masa anda.

2

Klik ikon profil (dalam bentuk siluet seseorang) di bar navigasi atas. Pilih entri "Daftar" dari menu tarik-turun dan bahagian Daftar halaman profil anda dimuat.

3

Klik butang "Buat senarai". Masukkan nilai di bidang "Nama daftar" dan "Keterangan" pada tetingkap timbul "Buat daftar baru". Pilih antara tetapan privasi "Awam" dan "Peribadi" dan klik "Simpan Daftar."

4

Gunakan kotak carian untuk mencari nama pengguna, nama ahli, perniagaan atau jenama Twitter. Klik butang "Cari" dan Twitter mengembalikan senarai hasil.

5

Kenal pasti akaun Twitter yang ingin anda tambahkan ke senarai anda dan klik ikon profil di sebelah hasil carian. Pilih entri "Tambah atau hapus dari senarai ..." dari menu tarik-turun. Tandai kotak untuk senarai yang baru anda buat di tetingkap pop timbul dan akaun Twitter ditambahkan. Ulangi proses untuk setiap orang yang ingin anda tambahkan ke senarai Twitter anda.

6

Klik ikon profil di bar navigasi atas dan pilih entri "Daftar" dari menu tarik-turun. Klik pautan ke senarai yang baru anda buat dan garis masa tweet ahli senarai dimuat.