Cara Melumpuhkan Pembesar Suara PC pada Windows Media Player

Suara yang menyertainya pada presentasi video, tutorial atau lampiran e-mel boleh mengganggu pekerja anda dan memberi mereka pandangan tentang tontonan peribadi. Walaupun secara teknikal anda tidak dapat mematikan pembesar suara PC di Windows Media Player, anda boleh memperoleh kesan yang sama secara fungsional. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu peranti bunyi di komputer anda, memilih peranti lain akan mengeluarkan pembesar suara PC dari perkhidmatan di pemain. Sekiranya anda hanya mempunyai satu alat audio, anda boleh mematikan suara untuk mematikan pembesar suara secara fungsional. Pilihan ini boleh dilakukan melalui Windows Media Player atau Windows 8 tanpa mematikan suara dalam program lain.

Pilih Peranti Lain

1

Klik butang "Tukar ke Perpustakaan" dari mod Main Sekarang Window Media Player. Ini mengembalikan anda ke perpustakaan media.

2

Klik "Susun" dan pilih "Pilihan."

3

Klik tab "Peranti".

4

Klik "Pembesar suara" dan kemudian "Properties."

5

Klik menu tarik-turun "Pilih Peranti Audio" dan pilih peranti audio pilihan anda. Sekiranya anda memilih peranti selain pembesar suara PC, pembesar suara PC akan dilumpuhkan secara berfungsi. Sekiranya anda hanya mempunyai satu pilihan, anda tidak boleh mematikan pembesar suara menggunakan kaedah ini.

6

Klik "OK" dua kali untuk menyimpan tetapan anda dan keluar dari kedua-dua tetingkap.

Redamkan Dalam Windows Media Player

1

Gerakkan tetikus anda semasa berada dalam mod Main Sekarang Windows Media Player untuk menjadikan kawalan main balik muncul. Sekiranya anda berada dalam mod Perpustakaan, kawalan main balik selalu kelihatan di bahagian bawah tetingkap.

2

Klik butang "Bisukan" untuk mematikan suara. Butang Bisu kelihatan seperti pembesar suara yang mengeluarkan gelombang bunyi. Apabila diredam, ikon pembesar suara memaparkan lingkaran merah dan garis miring di hadapannya.

3

Klik butang "Bisukan" sekali lagi untuk mendapatkan semula suara.

Bisukan Dalam Windows 8

1

Buka Windows Media Player. Walaupun anda menyesuaikan kelantangan pada Windows 8, Windows Media Player mesti terbuka untuk menawarkan kawalan individu ke atasnya.

2

Klik ikon "Pembesar suara" dari kawasan pemberitahuan desktop dan pilih "Pengadun." Sekiranya anda tidak melihat ikon Pembesar suara, klik anak panah kecil di sebelah kanan kawasan pemberitahuan untuk melihat semua ikon.

3

Klik butang "Mute Window Media Player" di bahagian bawah kawalan kelantangan Windows Media Player. Lingkaran merah dan garis miring muncul ketika Windows Media Player disenyapkan. Klik butang sekali lagi untuk mendapatkan semula suara.

4

Klik butang "X" untuk keluar dari pengadun.