Do-It-Yourself: Grafik Halaman Jualan di eBay

Untuk menarik perhatian perniagaan eBay anda, gunakan grafik unik yang tidak dapat dilihat pelanggan di tempat lain. Anda boleh memikat sisi seni anda dan membuat gambar ini dengan tangan atau menggunakan Microsoft Paint. Anda juga boleh menyesuaikan gambar yang telah anda beli. Menambah gambar ini ke halaman jualan anda semudah menambahkan foto inventori anda.

Kerajinan Tangan

1

Buat grafik yang anda mahukan dengan tangan. Gunakan penanda, krayon, cat, kolaj - apa sahaja. Buat anak panah berwarna terang, latar belakang spanduk penjualan, pemberitahuan diskaun - bersenang-senang dengannya. Grafik yang dilukis dengan tangan menyampaikan kehangatan yang dapat diterima oleh pelanggan.

2

Imbas grafik anda ke komputer anda atau ambil gambar digitalnya.

3

Klik butang "Mula" dan pilih "Semua Program," "Aksesori" dan "Cat."

4

Klik pada menu "Paint" dan pilih "Open." Dalam kotak dialog Buka, cari JPEG anda dan klik butang "Buka".

5

Klik alat "Pilih" pada tab Laman Utama. Dengan menggunakan tetikus anda, pilih kawasan gambar yang ingin anda simpan. Tinggalkan ruang putih di sekitarnya. Klik alat "Pangkas" untuk menyelesaikan tugas.

6

Simpan gambar anda sebagai fail JPEG. Klik menu "Cat" dan pilih "Simpan Sebagai." Klik "Gambar JPEG" di menu yang dihasilkan dan klik butang "Simpan" di kotak dialog terbuka.

Lukis dengan Tetikus

1

Buka Cat.

2

Gunakan alat Paint untuk membuat grafik anda. Terdapat pena maya, berus dan alat lain yang anda kendalikan dengan tetikus anda. Terdapat juga galeri bentuk - anak panah, bintang dan lain-lain - yang membantu menarik perhatian kepada maklumat dalam grafik anda. Anda boleh memasukkan perkataan ke dalam gambar anda dan menyesuaikan jenis huruf, warna dan saiznya.

3

Sertakan logo syarikat anda, pemberitahuan produk khas dan jaminan pengiklanan medali, tetapi jangan merasa terhad. Ini adalah halaman anda dan anda boleh memasang sebarang jenis grafik yang anda fikir akan menarik perhatian pembeli.

4

Potong bahagian tepi grafik anda. Anda mungkin tidak menggunakan keseluruhan kanvas, dan anda tidak mahu banyak ruang kosong di sekitar gambar anda.

5

Simpan gambar anda sebagai fail JPEG.

Penetapan semula

1

Beli pakej grafik jualan yang siap digunakan. Anda boleh mendapatkannya dalam talian atau kadang-kadang di peruncit bekalan pejabat yang lebih besar. Produk yang ada merangkumi Sales Graphics Rush, Mega Sales Graphics Pack dan Squeeze Page Vector Pack, tetapi periksa sebarang produk dengan teliti sebelum menghabiskan wang anda.

2

Buka salah satu grafik ini di Paint. Ini mungkin berbeza-beza bergantung pada paket yang anda gunakan. Sebilangan menyimpan gambar secara langsung di cakera keras anda, sementara yang lain menyimpannya di laman web.

3

Gunakan alat dalam Cat untuk menjadikan gambar yang dikemas menjadi milik anda. Tambahkan teks dan bentuk. Gunakan alat pemangkasan untuk mengasingkan perincian. Mencakar dengan alat pen dan cat dengan alat berus.

4

Simpan gambar campuran anda sebagai fail JPEG.