Strategi Pemasaran untuk Pusat Perkembangan Kanak-kanak

Semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Ramai yang menumpukan masa dan sumber yang banyak untuk mencari pusat perkembangan anak yang tepat. Tidak kira betapa baiknya penjagaan yang anda berikan, ibu bapa tidak akan mendaftarkan anak-anak mereka jika mereka tidak tahu mengenai perniagaan anda atau jika anda tidak memberikan mesej yang jelas dan menarik. Strategi pemasaran yang tepat dapat membuat perbezaan antara perniagaan yang berkembang pesat dan pusat pengembangan anak yang kekurangan anak untuk dijaga.

Jemput Ibu Bapa untuk Melawat

Tidak cukup untuk memberitahu ibu bapa bahawa anda menawarkan perkhidmatan kelas pertama; anda perlu menunjukkan kepada mereka. Adakan rumah terbuka setiap suku tahun untuk ibu bapa yang telah menyatakan minatnya di pusat anda, dan biarkan mereka mendengarkan arahan di kelas. Melibatkan diri dalam komuniti juga dapat meningkatkan minat. Cuba pegang dana atau tawarkan tutorial percuma. Sebagai contoh, anda mungkin meminta pihak bomba mengadakan seminar mengenai pemasangan tempat duduk keselamatan kanak-kanak di pusat anda.

Rangkaian Dengan Kemudahan Lain

Cadangan dari profesional yang bekerja dengan anak-anak mempunyai banyak berat badan dengan ibu bapa. Menghadiri seminar profesional. Orang yang anda temui boleh merujuk ibu bapa kepada anda, dan pesaing anda bahkan boleh mengesyorkan pusat anda jika mereka tidak menawarkan rangkaian perkhidmatan khusus anda. Terlibat dengan komuniti pengasuhan anak dengan menghadiri sesi penggalangan dana dan sukarelawan, dan berhubung dengan pakar pediatrik tempatan dan wad hospital buruh dan kelahiran. Buat risalah untuk profesional perubatan mengenai kelebihan pusat anda. Mereka mungkin merujuk ibu bapa kepada anda apabila ditanya mengenai penjagaan anak.

Dapatkan Dalam Talian

Ramai ibu bapa memulakan pencarian pusat perkembangan anak secara dalam talian. Buat laman web profesional dan menarik yang menonjolkan penawaran anda, dan pastikan laman web anda ditulis dengan baik dengan tatabahasa yang baik. Halaman rangkaian sosial dapat membantu anda berkomunikasi dengan ibu bapa semasa, dan menyiarkan artikel menarik dapat memperoleh "perkongsian" media sosial yang menarik pelanggan baru. Iklan enjin carian dan blog dapat mengarahkan ibu bapa yang mencari pusat jagaan kanak-kanak ke laman web anda.

Amalkan Apa yang Anda Khabarkan

Tidak ada pengganti untuk pelanggan yang berpuas hati, jadi pastikan amalan perniagaan anda menepati janji iklan anda. Pertahankan hubungan yang kuat dengan ibu bapa semasa, yang mungkin merujuk rakan mereka jika mereka senang dengan perniagaan anda. Menawarkan insentif rujukan seperti potongan atau hari penjagaan percuma dapat mendorong ibu bapa menyebarkan berita. Ulasan dalam talian yang positif juga dapat mendorong perniagaan baru, jadi dorong ibu bapa yang berpuas hati untuk menulis ulasan.