Cara Membuka Syarikat Broker Logistik Pengangkutan

Broker logistik kargo bekerja di industri trak, tetapi mereka tidak menggerakkan rig besar. Broker, juga dikenali sebagai broker pengangkutan atau trak, berfungsi sebagai orang tengah antara perniagaan atau individu yang memerlukan penghantaran dan pengangkut trak yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Sekiranya anda berminat dengan pembrokeran logistik, ada syarikat yang akan mengajar anda profesion. Anda juga boleh belajar dengan bekerja di industri perkapalan atau pembrokeran untuk mendapatkan pengalaman langsung atau sebagai ejen untuk broker yang mapan.

1

Bercakap dengan pengedar lori, broker dan pelanggan di kawasan di mana anda merancang untuk menubuhkan perniagaan. Sekiranya anda memikirkan untuk mengendalikan penghantaran di daerah Houston, misalnya, anda perlu mengetahui apa yang dihantar oleh pelanggan di rantau ini, keluar dan sekitar bandar.

2

Rangka rancangan perniagaan broker barang. Menulis rancangan yang cukup baik untuk menarik perhatian pelabur atau pemberi pinjaman memerlukan anda menentukan kawasan di mana anda berhasrat untuk beroperasi, jenis barang yang ingin anda susun untuk dihantar dan bagaimana anda akan bersaing dengan broker yang sudah mapan. Ini mungkin menyedarkan anda tentang keperluan perniagaan yang belum pernah anda fikirkan: Sekiranya anda membuat penghantaran udang Gulf Coast ke Indiana, anda perlu menggunakan trak dengan bekas yang disejukkan untuk pengangkutan.

3

Beli peralatan. Anda boleh menjalankan pembrokeran dari pejabat rumah, tetapi anda memerlukan telefon bimbit yang boleh dipercayai dengan rancangan murah hati untuk terus menghubungi pemandu anda. Anda juga memerlukan komputer dan perisian yang dapat melacak penghantaran, trak kontrak dan penagihan anda.

4

Dapatkan pihak berkuasa broker persekutuan jika anda merancang untuk membuat broker penghantaran yang bergerak melalui jalan negeri. Untuk memohon, anda perlu menyerahkan yuran $ 300 (mulai tahun 2011) dengan dokumen anda, dan tunggu empat hingga enam minggu sehingga permohonan dapat diselesaikan. Anda juga harus menunjukkan bukti kerajaan bahawa anda kukuh dari segi kewangan dalam bentuk bon jaminan $ 10,000 atau perjanjian dana amanah.

5

Sediakan sebilangan kredit dengan bank anda. Lori yang anda kontrak mungkin ingin dibayar sebelum pelanggan anda membayar anda. Sebilangan kredit memastikan bahawa anda mempunyai wang yang mencukupi untuk memastikan pemandu lori anda berpuas hati walaupun pelanggan anda membayar lewat.