Idea Pengiklanan Percuma untuk Perniagaan di Rumah

Anggaran iklan untuk perniagaan dari rumah cenderung sangat rendah, jika ada sama sekali. Apabila perniagaan lambat - sama ada disebabkan oleh ekonomi yang ketinggalan atau musim yang lambat - memperuntukkan dana untuk pengiklanan boleh menjadi lebih mencabar kerana dana tersebut diperlukan di tempat lain. Tanpa pengiklanan, perniagaan rumah tidak dapat terus beroperasi kerana tidak menarik pelanggan atau pelanggan baru. Syukurlah, beberapa idea iklan percuma berfungsi dengan baik untuk perniagaan dari rumah.

Publisiti

Perhubungan awam boleh menjadi cara yang baik untuk mendapatkan pendedahan percuma untuk perniagaan anda. Pendekatan yang paling asas adalah menghantar e-mel ringkas atau siaran akhbar ke surat khabar dan stesen radio tempatan apabila anda mempunyai pengumuman yang layak untuk dibuat. Majalah Entreprenuer menjelaskan bahawa kedai media tempatan suka mengetahui kapan perniagaan baru dibuka, kapan perkhidmatan baru atau tidak biasa ditawarkan, dan kapan anda merancang pengembangan atau mendarat projek besar yang mungkin menghasilkan pekerjaan tempatan.

Siaran akhbar dan pengumuman e-mel ringkas juga dapat digunakan ketika anda memberikan kembali kepada komuniti anda juga. Perniagaan rumah anda boleh menaja acara sekolah tempatan misalnya, atau menyumbangkan bekalan ke badan amal yang berdekatan. Perbuatan muhibah adalah berita baik, dan jika anda memberitahu pihak media sebelum acara itu, mereka bahkan mungkin akan menghantar seseorang keluar untuk membuat liputan acara tersebut ketika ia berlaku.

Artikel

Menjadikan diri anda sebagai pakar dalam topik tertentu adalah kaedah terbaik untuk menghasilkan iklan percuma untuk perniagaan dari rumah anda. Tulis artikel untuk surat khabar, Dewan Perniagaan tempatan dan majalah perdagangan yang memfokus pada subjek yang sesuai dengan produk atau perkhidmatan perniagaan kediaman anda. Entreprenuer mengesyorkan untuk menyebut perniagaan anda dalam artikel itu, dan membuat salinannya setelah ia diterbitkan. Kemudian hantarkan salinannya ke senarai pelanggan dan calon pelanggan anda.

Temu ramah Radio

Dalam artikel Home Business Magazine pada 6 Julai 2009 yang bertajuk "8 Petua Mendapatkan dan Memberi Temu Bual untuk Mempromosikan Perniagaan Rumah Tangga Anda, Marsha Friedman menjelaskan bahawa mendapatkan wawancara radio adalah kaedah pengiklanan yang ideal untuk perniagaan dari rumah yang menawarkan produk berorientasi pengguna, atau fokus pengguna perkhidmatan, seperti nasihat undang-undang dan kewangan. Dia terus menjelaskan bahawa memulakan wawancara radio tidak sukar, kerana stesen radio tempatan kecil dan stesen radio Internet terus mencari kandungan yang relevan dengan rancangan mereka.

Hantarkan siaran akhbar atau mesej peribadi kepada penerbit radio yang menerangkan bagaimana pengetahuan dan kepakaran anda berkaitan dengan topik rancangan tertentu yang mereka hasilkan. Sebagai alternatif, dengarkan berita dan komen pakar kraf dalam bentuk siaran akhbar mengenai kisah semasa yang diberikan. Pastikan siaran akhbar anda memberikan maklumat hubungan dan menjelaskan bahawa anda bersedia untuk temu ramah dan penampilan berbual tetamu.