Bagaimana Memulakan Perniagaan Dari Rumah di Pengkodan Perubatan

Setiap diagnosis, pengambilan dan rawatan memerlukan kod penagihan. Doktor, hospital, amalan perubatan kumpulan, kemudahan kejururawatan yang mahir dan agensi kesihatan di rumah semua memerlukan tindakan mereka yang dikodkan untuk menerima pembayaran balik untuk perkhidmatan yang diberikan. Di situlah anda masuk. Walaupun anda tidak dapat bekerja di rumah dan bekerja untuk kemudahan yang menggunakan rangkaian dalaman yang selamat seperti rumah sakit, anda boleh mengurus pengekodan manual dan elektronik untuk operasi yang lebih kecil, seperti pejabat doktor, amalan kumpulan dan agensi kesihatan rumah. Anda hanya perlu mengetahui pengekodan anda dan mendapatkan pelanggan.

1

Ikuti kelas dan dapatkan latihan mengenai pengekodan perubatan jika anda belum berpengalaman. Sebilangan besar persatuan perdagangan pengebilan dan pengekodan industri, seperti American Academy of Professional Coders, American Medical Billing Association dan Healthcare Billing and Management Association, menawarkan kelas dan sijil.

2

Buat nama dan entiti perniagaan. Sekiranya anda merancang untuk beroperasi sebagai pemilik atau perkongsian, daftar dengan kerani, perakam atau pendaftar daerah anda untuk nama perniagaan rekaan. Juga periksa dengan bandar atau daerah anda untuk melihat apakah anda memerlukan lesen perniagaan. Beberapa bandar, termasuk Bellevue, Washington, memerlukan perniagaan kediaman untuk mendapatkan lesen. Sekiranya anda merancang untuk menggabungkan atau membentuk organisasi liabiliti terhad, buat nama dan entiti perniagaan anda melalui setiausaha negara atau bahagian syarikat anda. Semua agensi kerajaan ini menyediakan maklumat dan aplikasi dalam talian.

3

Beli buku pengekodan ICD-9 dan ICD-10. Walaupun anda mungkin menggunakan perisian, rujukan dari tangan pertama sangat berguna untuk menyusun item yang sukar dikelaskan.

4

Pilih dan beli perisian pengebilan dan pengekodan perubatan. Banyak jenis di pasaran mempunyai kod diagnosis, dan set kod ICD-9 dan ICD-10. Pastikan anda mendapat sesuatu yang komprehensif dan mudah digunakan supaya anda dapat bekerja dengan pelbagai pelanggan dengan selesa.

5

Pasarkan kepada pengebil perubatan bebas - idealnya orang yang juga bekerja dari rumah atau yang menjalankan perniagaan kecil dengan kontrak dengan kontrak amalan perubatan tempatan. Sebenarnya, pelanggan perubatan jarang memerlukan pengekod. Walau bagaimanapun, gabungan pengebilan dan pengekodan sebagai perkhidmatan lengkap adalah popular. Anda perlu bekerjasama dengan penagih yang dapat menampung seseorang yang bekerja dari rumah. Ini mungkin berfungsi paling baik dengan pengebil yang juga menjalankan operasi dari rumah. Sekiranya anda tidak mengenali penagih, jaringan melalui persatuan perdagangan dan menggunakan direktori mereka adalah cara yang baik untuk mencari seseorang.